26 Ekim 2012 Cuma

Simyacı-Paulo Coelho

Arka Kapak:
Simyacı, dünyaca ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho’nun üçüncü romanı. 1996 yılından bu yana Türkiye’de de çok okundu, çok sevildi, çok övüldü bu kitap. Bir büyük Doğu klasiği olan Mevlâna’nın ünlü Mesnevî’sinde yer alan bir küçük öyküden yola çıkarak yazılan bu roman, yüreğinde çocukluğunun çırpınışlarını taşıyan okurlar için bir “klasik” yapıt haline geldi.
Simyacı, İspanya’dan kalkıp Mısır piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago’nun masalsı yaşamının öyküsü. Ama aynı zamanda bir “nasihatnâme”; “Yazgına nasıl egemen olacaksın? Mutluluğunu nasıl kuracaksın?” gibi sorulara yanıt arayan bir yaşam ve ahlak kılavuzu. Mistik bir peri masalına benzeyen bu romanın, dünyanın dört bir yanında bunca sevilmesinin gizi, kuşkusuz bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor.
Simyacı’yı okumak, herkes daha uykudayken şafak vakti uyanıp, güneşin doğuşunu izlemeye benziyor.

25 Ekim 2012 Perşembe

Çekilişimiz Sonuçlandı



17/10/2012 Çarşamba tarihine başlatmış olduğumuz ilk çekilişimiz sonuçlandı.Çekilişimize toplam 28 kişi katılmış bulunmaktadır.Katılanları isimleri ise şu şekilde:
 
1- Slince +2
2- Hülya Çoban +2
3- Özlem +2
4- uur bocee
5- tubaonde +2
6- undenied +2
7- sineminbahari +2
8- Rengarenk Daphne +2
9- Dilek Afiyon Avci +2
10- sea bel
11- Visnetw
12- Sandy Delman +2
13- Ecenur B +2
14- İpekTo +2
15- KıyafetAskısı +2
16- Uğur Düdükçü +2
17- acemi blogger +2
18- Zeynep Çiçek +2
19- cangz +2
20- Ayşe +2
21- kontes +2
22- sihirlimavi +2
23- farfarafix
24- Merve Beldem Akdal
25- özge +2
26- gül özdemir +2
27- Rapunzaliçe
28- Feel The Power +2


 Yaptığımız kura ile kazanan takipçimiz ise aşağıdaki resimlerde gözükmektedir.


17 Ekim 2012 Çarşamba

Mai Kalem'in İlk Çekilişi

       Evet yaklaşık 3-4 aydır blog dünyasında olan Mai Kalem olarak sizlere ilk çekilişimizi duyurmak istiyorum.Her ne kadar ara sıra henüz bu çekiliş olayları için erken olduğunu düşünsemde en sonunda bu işi yapmaya karar verdim.Umarım bundan herkes zevk alır ve iyi bir çekiliş olur.Lafı daha fazla uzatmadan çekilişimizde kazanan takipçimizin hangi kitabı kazanacağını açıklayalım.Talihli takipçimiz bizden ünlü tıbbı-gerilim kraliçesi Tess Gerritsen'ın ''Gece Nöbeti'' kitabını kazanacak.Kitap ile ilgili daha önce paylaştığım yoruma bakmak için buraya tıklayabilirsiniz.


-Çekiliş için yapılması gereken kurallara gelecek olursak:
1-Blogumun takipçisi olmak. (Katılmak için kesinlikle gereklidir)

2-Eğer takip ettiyseniz ve ayriyetten çekilişe adınızın bir kez daha yazılmasını (+1) istyorsanız, bu paylaşımı kendi blogunuzda duyurmanız.

3-Tüm bunları yaptıktan sonra da bu paylaşımın altına 'takipçinizim' yazıp iletişim bilginizi (e-mail) yazmalısınız.

-Mutlaka yoruma takip ettim yazın ve iletişim bilginizi yazın ki bende ona göre isimlerinizi alıp kuraya katayım.

Çekiliş 17/10/2012 Çarşamba tarihinde başlayıp 25/10/2012 Perşembe günü Saat 21.00'de son bulacaktır.Şimdiden herkese bol şans diliyorum.

Adsız yorumlar dikkate alınmayacaktır!

Not: Bu ilk çekilişim olduğu için çekilişi normal yöntem ile (kağıda yazıp-çekme) yapacağım.

1 Ekim 2012 Pazartesi

Bin Muhteşem Güneş-Khaled HOSSEINI

-Bin Muhteşem Güneş-
 Arka Kapak: 
''Nereye giderseniz gidin, ülkeniz peşinizden gelir. Artık siz orada yaşamasanız da o içinizde yaşar. Afganistan’ın Khaled Hosseini’de yaşadığı gibi…

Bin Muhteşem Güneş, ilk romanı Uçurtma Avcısı’yla tüm dünyada inanılmaz bir başarı yakalayan Hosseini’nin ikinci romanı. Yazar bu romanında da yine doğduğu toprakları anlatıyor. Bu kez iki kadının kesişen yaşamları ve dostlukları üzerinden…

Küçük yaşta evlendirilen kızlar, çocuğu olmayan kadınlar, babaya ya da çocukluk arkadaşına duyulan, geçmişe gömülmüş aşklar…

Khaled Hosseini, hasreti, dostluğu, aşkı ve insanlığı en iyi anlatan yazarlardan. Başarıyla kurduğu olay örgüsüyle, çıkmaz yolların nasıl düzlüklere açılabileceğini gösteren yaratıcı bir kalem.

Bin Muhteşem Güneş, kelimenin tam anlamıyla “beklenen” bir roman.''


 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers