21 Haziran 2015 Pazar

Yorum: Şampiyon | Marie Lu

"Day bir efsane. June ise bir deha. 
Peki, kim Şampiyon olacak?"

Kitap:Şampiyon
Yazar:Marie Lu
Yayınevi:Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı:354
Tür:Distopya
June ile Day, Cumhuriyet halkı ve birbirleri için çok fazla fedakârlıkta bulunmuşlardır. Şimdi vatanları bir dönüm noktasındayken June bir kez daha Cumhuriyet'in gözüne girmiş ve hükümetin seçkin çevresinde bir Princeps adayı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Day de yüksek rütbeli bir asker olmuştur. Bir barış antlaşması yürürlüğe girmek üzereyken ortaya çıkan ölümcül bir salgın, Koloniler arasında paniğe yol açmış ve Cumhuriyet'in sınır kentlerini savaş tehdidi sarmıştır. Sadece June bu tehdide karşı ülkesini nasıl savunacağını bilmektedir. Ancak binlerce insanın hayatını kurtarabilmeleri için sevdiği tek erkekten, her şeyini feda etmesini istemek zorundadır. Marie Lu'nun heyecan dolu, macera ve gerilim yüklü üçlemesi şaşırtıcı bir finalle sonlanıyor…
"Sınırları zorlayan bir seri, çoksatan olmayı kesinlikle hak ediyor."-Barnes and Noble-
"Yaratıcı detaylarla işlenmiş, macera dolu bir aşk hikâyesi." -The Los Angeles Times-

-Yorum-
Merhaba! Hatırlarsanız geçen hafta blogta bir etkinlik kapsamında Marie Lu’nun yazdığı Efsane serisini inceleyeceğimizi söylemiştim. Ve serinin ikinci kitabı olan Deha’nın yorumunu da blogta paylaşmıştım. Bugün de serinin final kitabı Şampiyon’u yorumlayacağım. Yorumlayacağım ama nasıl yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. Ama her şeyden önce şunu söylemem gerekiyor diye düşünüyorum. Şampiyon benim okuduğum en güzel final kitaplarından birisiydi. Bu yorumu kitabı bitirdikten 10 dk sonra yazmaya başladığım için belki hala fazlasıyla kitabın etkisinde olabilirim ama çok güzeldi gerçekten. Uzun zamandır böyle tatmin edici bir son okumamıştım. Artık Efsane serisini de favori distopya serilerim arasına rahatlıkla ekleyebilirim ;)

Serinin geneli için, hep daha iyiye doğru ilerleyen bir üçleme diyebilirim. Çünkü Deha’yı okuduktan sonra “hee bu harbi harbi Efsane’den daha iyiydi” demiştim, şimdi Şampiyon’u bitirdim ve “yok yok Şampiyon en iyisiydi” diyorum kendi kendime. Yani demek istediğim bana göre yazar her kitap bir öncekinden daha iyi bir başarı yakaladı.

10 Haziran 2015 Çarşamba

Kitap Tanıtımı: İşgalci | Melissa Landers

"İşgale Hazır Mısınız?"

Kitap:İşgalci
Yazar:Melissa Landers
Yayınevi:Go Kitap
Sayfa Sayısı:424
Tür:Bilimkurgu
UZAYLILAR İNSANLARLA İTTİFAKA HAZIRLANIYOR. Bu kez de Dünyalı Cara Sweeney, L'eihrlilerin konuğu.L'eihrli erkek arkadaşı Aelyx'i, iki gezegen arasındaki ilişkileri yoluna koymak için, Dünya'ya gönderdikten sonra yabancı bir gezegende bir başına kalan Cara'nın etrafı onu istemeyen klonlarla çevrilmiştir. Hatta Aelyx'in evcil hayvanı bile ondan nefret eder. Yeni hayatına uyum sağlamak için her yolu deneyen Cara, çok geçmeden bu gezegende Aelyx ile mutlu olup olmayacağını sorgulamaya başlar. 
Dünya'daki Aelyx'in durumu da Cara'nınkinden farklı değildir. Birbiri ardına düzenlenen suikastların hedefindeki Aelyx Dünya-L'eihr ilişkilerini güçlendirmek için yoğun bir halkla ilişkiler kampanyası yürütmeye çalışır. Dünya hükümetlerinin vatandaşlarından gizlediği küresel su krizine çözüm getirecek teknoloji L'eihrlilerin elindedir ama bu teknolojiyi Dünyalılarla paylaşmaları ancak ittifak kurmalarıyla mümkündür. Ancak her iki taraftan da yükselen itirazlar ve ittifakı baltalayacak şiddet eylemleriyle Cara'nın da Aelyx'in de işleri hiç de kolay değildir. İki genç aşık, bir yandan gezegenlerinin geleceği için canla başla mücadele ederken bir yandan da birbirlerinden sayısız ışık yılı uzakta ayrılık acısına katlanmaya çalışır... ta ki dünyalarına yönelik bir tehdit onları yeniden birleştirene dek. 
Yeyyy! Yeni kitap tanıtımı. İlk kitabı birkaç ay önce Go! Kitap'tan çıkan Alienated serisinin ikinci kitabı "İşgalci" 15 Haziran'da satışa sunulmaya hazırlanıyor. Ben bu serinin kapaklarını çok seviyorum. Çok hoşlar, İşgalci'nin kapağı da gerçekten ilgi çekici. İlk kitap sevdiğimi hatırlıyorum ve bu kitapta neler olacak biraz merak ediyorum. Bakalım en kısa sürede okumaya çalışacağım ;)



Yorum: Deha | Marie Lu

"Gerçekler Hiç Bu Kadar Tehlikeli Olmamıştı!"

Kitap:Deha
Yazar:Marie Lu
Yayınevi:Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı:360
Tür:Distopya
Ustaca Tasarlanmış Bir Dünya, Siyasi Oyunlar Ve Bir Entrika Ağı… Efsane'nin Nefes Kesici Devam Kitabı
June ile Day'in yaralı bir halde Cumhuriyet'ten firar etmelerinin üzerinden yedi gün geçmiştir. Bu sırada en akla gelmeyecek şey gerçekleşir: Seçmen Primo ölür ve yerini oğlu Anden alır. Cumhuriyet kaçınılmaz bir şekilde kaosa sürüklenirken ikili, Day'in erkek kardeşini kurtarmak ve onları Koloniler'e götürmek için yardım etmeye gönüllü bir grup Vatansever isyancıyla güçlerini birleştirir. Ancak Vatanseverlerin bir talebi vardır: June ve Day yeni Seçmen'e suikast düzenlemelidir.Bu eylem, uluslarına değişimi getirmek ve çok uzun süredir susturulan bir halka sesini geri kazandırmak için ellerindeki tek şanstır. Ancak June bu yeni Seçmen'in, babasına hiç benzemediğini fark ederek kararsızlığa düşer. Ya Anden yeni bir başlangıcın anahtarıysa ve Vatanseverler yanılıyorsa? Ya devrim yolu kayıp vermekten, intikam almaktan ve kan dökmekten geçmiyorsa?
"Bir başyapıt." -The Los Angeles Times-
"Bu kitabı bir oturuşta bitireceksiniz, o yüzden takviminizde yer açın. Çok etkileneceksiniz…" -The New York Journal- 

-Yorum-
Merhaba! Nasılsınız? Yaz geliyor, heyecanlı olan var mı? Benim finallerim bitti ve hemen kendimi yaz havasına kaptırdım diyebilirim. Henüz kitap okuma alışkanlığımı düzene sokabilmiş değilim ama onu da yavaş yavaş halledeceğim umarım. Bu yaz okumak istediğim bir sürü kitap var umarım elimden geldiği kadarını okuyabilirim. Kitap okuma alışkanlığımı henüz düzene sokamadım dedim ama hiç kitap okumamış da değilim. Bugün de bu okuduğum kitaplardan birisinden bahsedeceğim. Bir etkinlik kapsamında Marie Lu’nun yazdığı Efsane serisini inceleyeceğiz. Daha doğrusu bir ekip tarafından düzenleniyordu bu etkinlik, daha sonra benden de katılmamı rica ettiler ben de seve seve katıldım. Onlara da tekrardan teşekkür ederim beni davet ettikleri için. :)

Dediğim gibi Efsane serisini yorumlayacağız ama tüm seriyi bir yorumda değil de her kitap için ayrı bir yorum yapmaya karar verdik. Ben serinin ilk kitabı Efsane’yi 4-5 ay önce okuyup bloğumda yorumlamıştım. O yüzden tekrar yayınlamayacağım  ama yorumu okumak isteyen varsa eğer aranızda buradan ulaşabilir.

Bugün bahsedeceğim kitap olan Deha’ya gelecek olursam; Deha benim seri içinde en sevdiğim kapak tasarımına sahip olan kitap. Kapaktakı o kuş motifini gerçekten çok sevdim. Ve Deha şimdilik serideki favori kitabım diyebilirim sanırım. Henüz serinin son kitabı Şampiyon’u okumadığım için bunu söylüyorum yalnız. Belli mi olur belki Şampiyon’dan sonra favori kitabım değişir ;)

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers