23 Şubat 2014 Pazar

Film Yorumu:Ender's Game




Vizyon Tarihi: 08 Kasım 2013
Yapımı :2013 - ABD
Tür : Bilim Kurgu ,  Aksiyon ,  Macera
Süre: 114 Dak.
Yönetmen : Gavin Hood
Oyuncular : Abigail Breslin ,  Harrison Ford ,  Ben Kingsley ,  Asa Butterfield ,  Hailee Steinfeld
Senaryo : Gavin Hood
Yapımcı : Roberto Orci ,  Alex Kurtzman
Bir film yorumu ile daha burdayım.Bu sefer size Ender’s Game filminden bahsedeceğim.Gerçi filmi çoğu kişi çoktan izlemiştir diye düşünüyorum.Neden bilmiyorum ama ben hep izliyeceğim dediğim filmlere sonradan başlıyorum,araya bir sürü şey girince kalıyor öyle.

Film Yorumu:Vampir Akademisi

Birkaç gün önce Vampir Akademisi filmini izleyebildiğimi facebook üzerinden yazmıştım.Bugünde film hakkında bir şeyler yazmaya çalışacağım.Zaten sırf filmi çıkacak diye uzun zamandır kitaplığımda duran serinin ilk kitabına da filmden bir hafta önce başlamıştım.Ve şuan iyi ki de başlamışım diye düşünüyorum.Öncelikle şunu söylemeliyim,kitap çok güzeldi sıkmadan okuttu ama film için bu kadar pozitif yorumlarda bulunamayacağım sanırım.

Berbat bir filmde değildi elbellte.Ama filmin ilk yarısında olaylar gerçekten çok hızlı geçildi ve fazla aksiyon olmadığından mıdır nedir ilk yarıda sıkıldım ben.İnternette film hakkında okuduğum yorumlarda sürekli ikinci yarı daha güzeldi diyordu millet.Bende dedim kendi kendime belki de öyledir diye,ve beklettimi biraz yüksek tuttum.İkinci yarı ilk kısmı kadar sıkıcı olmasa da yinede yeteri kadar iyi değildi diye düşünüyorum.Tamam genel olarak kitaba oldukça bağlı kalınmış,hatta ben ara ara kitapta geçen cümlelerin aynılarının filmde de kullanıldığını fark ettim ama film beni çokta tatmin etmedi açıkçası.

Ben daha çok nasıl desem,daha karanlık ve birazda heyecan dolu bir film bekliyordum.Ama zaten filmin yeşil-pembe afişlerini gördükten sonra bu karanlık dünya beklentim bir anda yok oldu diyebilirim.
Kitap yorumumda,okurken sürekli filmdeki karakterleri gözümde canlandırdığım için oyuncular hakkında pek bir yorumda bulunmayacağım söylemiştim.Hala da öyle düşünüyorum.Ama sanırım Rose karakterini canlandıran Zoey Deutch’un oldukça başarılı bir Rose olduğunu söyleyebilirim.

Neyse bu kadar yorum yeter.Kısacası kötü bir film olmasada benim beklentilerimi karşılamadı.Filme 10 üzerinden sanırım 6 falan verebilirim.


19 Şubat 2014 Çarşamba

Yorum:Vampir Akademisi | Richelle Mead



Kitap:Vampir Akademisi
Yazar:Richelle Mead
Yayınevi:Artemis
Sayfa Sayısı:376
Tür:Fantastik
Puan:5/5
Lissa Dragomir, bir Moroi prensesi:
Sihir dünyasıyla arasında kopmaz bir bağ olan ölümlü bir vampir. Vampirlerin en vahşisi ve en tehlikelisi, ölümsüz Strigoilerden her daim korunması gerek.
Lissanın en yakın arkadaşı Rose Hathawayin damarlarında akan insan ve vampir kanının güçlü karışımı onu bir Dhampir yapıyor. Ve Rose kendini, arkadaşı Lissayı -genç kızı içlerinden biri yapmayı kafaya koymuş Strigoilerden- koruduğu tehlikeli bir hayata adamış.
Rose ve Lissa, iki yıl süren kaçak özgürlüklerinin ardından yakalanıyor ve Montana ormanlarının derinliklerine gizlenmiş Aziz Vladimir Akademisine sürükleniyor. Rose, Dhampir eğitimine devam edecek. Lissa da zaten elit Moroi toplumunun Kraliçesi... Ve iki kız, Akademide yine birçok kalp kıracak.
Lissa ve Roseun Aziz Vladimirden kaçmasına sebep olan korkuydu. Evet, çünkü Akademinin demir kapıları ardındaki hayat, akıl almayacak kadar tehlikeli. Moroiler iğrenç ayinler düzenliyor ve onların bu gizli kapaklı doğası ve gece aşkı, sosyal karmaşalarla dolu enigmatik bir dünya yaratıyor.
Rose ve Lissa, bu tehlikeli ortamda kendi yönlerini bulmak, yasak aşkın cazibesine karşı koymak ve Strigoilerin Lissayı sonsuza dek kendilerinden birine dönüştürmesine fırsat vermemek için sürekli savunmada kalmak zorunda!

13 Şubat 2014 Perşembe

Bloggerlar ile Söyleşi


Bir süredir aklımda olan bir etkinlikti tanınmış bloggerlar ile söyleşi tarzı bir şey yapmak.Sonra bir gün bu fikir iyice yattı kafama ve birazda cesaretlenerek böyle bir etkinlik yapmak için yavaş yavaş sıvadım kolları.İlk olarak hangi blogger ile başlamalıyım,hangi soruları sormalıyım falan diye düşünüp durdum.Daha sonra da yorumlarını ve blogunu severek takip ettiğim ''Yorumbaz''ın yazarı Büşra Bal ile böyle bir etkinliğine başlamanın uygun olacağını düşündüm.Daha sonra ona böyle böyle bir şey yapmak istiyorum,başlangıç içinde seni düşündüm sen ne dersin dedim o da kırmadı beni sağolsun.Ona da buradan tekrar teşekkür ederim desteği için :)
Daha fazla uzatmayayım ve sizi Yorumbaz'a sorduğum sorularla ve bunların cevapları ile başbaşa bırakayım.Umarım bu etkinliği beğenirsiniz.Yorumlarınızı bekliyorum :)

11 Şubat 2014 Salı

Yorum:Apollyon&İksir-Jennifer L.Armentrout

''Kaderle oyun oynanmaz..''


Kitap:Apollyon
Yazar:Jennifer L.Armentrout
Yayınevi:Dex
Sayfa Sayısı:512
Tür:Fantastik
Puan:4/5
Alex bugüne dek iki şeyden çok korktu: Uyanışta kendini kaybetmek ve İksire maruz kalmak. Ancak bazen aşk kaderden daha güçlüdür ve Aiden St. Delphi de tanrılara, Alexi geri getirebilmek için savaş açtı.
Tanrılar, Sethin Alexin güçlerini ele geçirip Tanrı Katili olmasına engel olabilmek için yüzlerce şehri yerle bir edip binlerce insanı öldürdüler.
Ancak iş, Alexle Sethin bağını koparmakla bitmiyor. "Bir Apollyon öldürülemez" teorisinde pek çok açık nokta var ve bu yıkımı durdurmanın yolunu bilen tek kişi de yüzyıllar önce öldü.
Yeraltını koruyan duvarları aşmak, milyonlarca ruhun içerisinde tek bir taneyi aramak ve sonra da geri dönmek çok zor. Ancak Alex Tanrı Katili olmadan önce Sethi durdurmak zorunda yoksa… kendisi Tanrı Katili olabilir.

8 Şubat 2014 Cumartesi

Muhteşem Türkçe Kitap Kapakları

Blogla ile bu aralar çok fazla ilgilenemediğim farkındayım.Ve bugünlerde tur kitapları dışında doğru düzgün kitapta okuyamıyorum.Bu yüzden blogta kitap yorumu da paylaşamıyorum.Bende blogu iyice boşlamamak için madem çok fazla kitap yorumu paylaşamıyorum o zaman biraz etkinlik tarzı bir şeyler yapayımda blog iyice boşlanması dedim.Ve aklıma güzel bir fikir geldi.Genel olarak yeni çıkan ya da daha önceden çıkmış,oldukça havalı kapak tasarımlarına sahip kitapları belirlemek istiyorum.Daha önceden buna benzer bir şeyi facebook sayfam üzerinden yapıyordum.Ama orada genellikle yurtdışında çıkan kitapların orjinal kapaklarını göz önüne alıyordum.Bu sefer ise ülkemizde çıkmış olan ve kapak tasarımları ile göz alan türkçe kitaplara blogumda yer vermek istedim.

Kısacası gözüme kestirdiğim kitapları ara ara ''Mutheşem Türkçe Kitap Kapakları'' adı altında bu etkinlik kapsamında paylaşmaya çalışacağım.Sizinde bu tarz kitaplar için önerileriniz varsa bana haber verebilirsiniz.
Çok fazla uzattım farkındayım.O zaman hadi başlayalım.

7 Şubat 2014 Cuma

6.Kitap Canavarları Blog Turu:Mabet-Alıntılar

Turumuzun bu son gününde ben 'Mabet' kitabımızdan alıntılarla turumuzu tamamlıyorum.İşte tur kitabımızdan birkaç alıntı:








-Çekiliş-
a Rafflecopter giveaway

1 Şubat 2014 Cumartesi

6.KCBT: Mabet | Sarah Fine-Yorum

''Cehennemde aşık olmak tehlikelidir.''

Kitap:Mabet
Yazar:Sarah Fine
Yayınevi:Aspendos
Sayfa Sayısı:360
Tür:Fantastik
Puan:5/5
"Planım : Şehre gir. Nadiayı al. Bir çıkış yolu bul. Bu kadar basit."Bir hafta önce on yedi yaşındaki Lela Santosun en iyi arkadaşı Nadia intihar eder. Oysa bugün, uğurlama merasiminin ters gitmesi sayesinde Lela cennette, uzaktaki büyük kapılarla çevrili şehre, cehenneme bakıyordur. Karanlık ve yolunu şaşırmış yaratıklarla dolu olan İntihar Kapılarından kimse kendi isteğiyle geçmez. Ama Lela herhangi biri değildir, en yakın arkadaşının ruhunu kurtarmaya kararlıdır - kendi ahiret hayatını feda etmek zorunda kalsa bile.Lela, Nadiayı bulmaya çalışırken bu karanlık şehrin uçsuz bucaksız sokaklarında devriye gezen muhafızlara yakalanır. İçlerinde insana en yakın olan liderleri Malachi, diğerlerinden tek bir nokta dışında farklıdır: ölümcül etkileyiciliği. Lela ile tanıştığında Malachi de kendi planını yapar: Nadiayı geride bırakmak pahasına bile olsa Lelayı şehirden çıkar. Çünkü Malachi, Lelanın bilmediği bir şeyi bilmektedir: Bu karanlık şehir Lelanın hayatını geçirmek zorunda kalacağı en kötü yer değildir. Malachi, onu bu kaderden uzak tutmak için her şeyi yapmaya hazırdır.
Merhabalar!Biraz ara verdikten sonra Kitap Canavarları ile Blog Turları olarak tekrar karşınızdayız.Bu 6.blog turumuzda Aspendos Yayınlarından çıkan Sarah Fine'ın yazdığı ''Mabet'' kitabını inceliyoruz.Turumuzun bugününde ben kitap yorumum ile karşınızda olacağım.Bakın bakalım kitap hakkında neler demişim.

6.KCBT:Mabet | Sarah Fine-Yazar Hakkında Bilgi&Kara Şehrin Haritası

Merhabalar!6.Kitap Canavarları Blog Turumuzun ilk gününde ben 'Mabet-Sanctum' kitabımızın yazarı Sarah Fine hakkında birkaç bilgi paylaşacağım sizlerle ve ardından da olayların yaşandığı ''Kara Şehir''in haritasını sizlerle paylaşacağım.O zaman ilk olarak yazarımız ile başlayalım:

-Sarah Fine-

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers