24 Temmuz 2014 Perşembe

Anime Yorumu: Another


Anime Adı:Another
Türü:Korku,Gizem
Bölüm Sayısı:13/12+
Yapım Yılı:2012
Puan:4/5
Orta okul son sınıf öğrencisi olan Mei Misaki, güzelliğiyle, zekasıyla ve kişiliğiyle okulun en popüler kızıdır. Fakat mezun olamadan bir kaza sonucu ölür. Bunun üzerine arkadaşları ve öğretmenler Misaki hala yaşıyormuş gibi hareket etmeye başlarlar. Hatta mezuniyet töreninde Misaki için de kutlama yapılır.
Bu olaydan 26 yıl sonra Sakikabara Kouichi aynı okula transfer öğrenci olarak gelir. Okulda yine Mei Misaki adıyla ve bir gözü bantlı esrarengiz bir kız öğrenci vardır. Diğer öğrenciler bu kız hakkında konuşmaktan kaçınırlar. 
Kouichi, Misaki ile konuşmak için yanına gittiğinde Misaki, bu okuldaki öğrencilerin ölüme çok yakın olduğunu, yakında herşeyi öğreneceğini söyler ve uzaklaşır. 

Merhabalar! Yeni bir anime yorumu ile karşınızdayım. Kitaplardan ve izlediğim dizilerden biraz fırsat bulunca yeni bir animeye başlıyayım dedim. Daha önceki anime yorumu postumda sıradaki izleyeceğim animenin ''Another'' adındaki korku türünde bir anime olduğu yazmıştım. Yaklaşık 2 gün önceden başladım izlemeye. Zaten toplamda 12 bölüm, bende bir günde yarısını diğer günde de diğer yarısını izleyerek bitirdim Another'ı. Another'ın konusuna biraz değinecek olursam;

Orta okul son sınıf öğrencisi olan Misaki Mei sınıfı tarafından çok sevilen birisi ve çalışkan bir öğrencidir. Ama bir gün bir kaza sonucu yaşamını yitirir. Bu ölüme çok üzülen sınıf arkadaşları Misaki'nin ölümünü bir türlü kabul edemez ve kazadan sonra sanki o hala yaşıyormuş gibi davranmaya başlarlar.

Bu olaydan 26 yıl sonra aynı okula orta okul son sınıf öğrencisi olarak Sakikabara Kouichi transfer öğrenci olarak gelir. Onun gelmesi ile de okulda bazı esrarengiz ve korkunç şeyler tekrarlanmaya başlar. Bir de okulda tıpkı 26 sene öncesinde olduğu gibi Mei Misaki adında bir gözü bantlı bir kız vardır. Diğer sınıf arkadaşları yıllar önce aynı adlı bu çocuğun sınıfında olan korkunç ölümlerden korktukları için de bu kız ile ilgilenmeyip onu yok kabul ederler.

22 Temmuz 2014 Salı

[Dex Şöleni]:Yaratık Avcısı | Rick Yancey

''Mideniz ne kadar sağlam?''

Kitap:Yaratık Avcısı
Yazar:Rick Yancey
Yayınevi:Dex Yayınları
Sayfa Sayısı:404
Tür:Fantastik
Puan:5/5
İşte bunlar sakladığım sırlar. İşte bu asla ihanet etmediğim güven. Ama o artık yok, doksan sene önce öldü, bana güvenen o kişi, tüm bu sırları uğruna sakladığım kişi. Beni kurtara kişi… ve beni lanetleyen kişi.
Will Henry'nin günlüğü böyle başlıyor. Will, alışılmadık bir uzmanlığa sahip bir doktorun evlatlığı ve asistanı: yaratık avcılığı.Will, doktorla birlikte geçirdiği kısa süre içerisinde doktordan gelen gece yarısı çağrılarına ve bu tehlikeli işe alışmıştır. Ancak bir gün birisi bir kız cesedi ve kızı yiyen bir yaratık haberiyle geldiğinde Will'in yaşamı alt üst olur. Doktor, yavru bir Anthropophagus bulmuştur - göğsünde bulunan ağzıyla beslenen, kafası olmayan bir yaratık.Üstelik bu, sayıları gittikçe artan türün habercisidir.Şimdi Will ve doktor, çok geç olmadan dünyayı bu hızlı üreyen yaratıktan kurtarmak durumundadır.
Yepyeni, gotik bir seri! H.P. Lovecraft'ın ruhuyla çağdaş yazarların sürükleyici anlatım becerilerini bir araya getiren Rick Yancey, tüyler ürpertici bir hikâye anlatıyor.

-Yorum-
Geçen sene Saklama Kabı'nın yazarı Eren'in Kitap Dostları ile birlikte başlattığı ''Dex Şöleni'' bu sene 2.yılı ile devam ediyor. Şenlik kapsamında Dex Yayınları'na ait kitapları okuyup yorumluyoruz. Ben de şölene elimde olan ''Yaratık Avcısı'' kitabı ile katılmak istedim ve sonunda kitabı bitirip yorumum ile buradayım. Şölen bildiğim kadarıyla sadece bu ay devam edecek, umarım bende şölen bitmeden en azından bir tane daha Dex okuyup yorumlayabilirim. Daha fazla uzatmadan çok severek okuduğum Yaratık Avcısı kitabının yorumuna geçeyim;

Kitap, kim olduğunu henüz bilmediğimiz bir adamın, Will Henry adındaki birisinin günlüklerini alması ve bunları okuması ile başlıyor. Will Henry'nin ölümünün üzerinden yıllar sonra ortaya çıkan bu günlükler ile korku ve gizem dolu bir maceraya atılmaya başlıyoruz.

Kitap ilk bölümden sonra Will Henry'nin ağızından, kendi günlüğüne yazdıkları ile anlatılıyor. Will, ailesini bir yangın kazasında kaybettikten sonra onu koruyup kollayan ve tıpkı kendisi gibi hayatında kimsesi olmayan Dr. Warthrop tarafında asistan olarak işe alınıyor. Doktor alışıla gelmişin dışında bir uzmanlığa sahip birisidir. Kendisi gibi yaptığı işler de karanlık ve korkunç şeylerdir. Çünkü Doktor türlü türlü yaratıkları inceleyen ve onlar üzerinde 12 yaşındaki küçük bir çocuğun bile kaldıramayacağı kadar korkunç deneyler yapan birisidir. Ama Doktorun yanında çalıştığı uzun zaman sonrasında Will bu işlere alışmaya başlamıştır ve artık hem doktorun asistanı hem de bir 'Yaratık Avcısı' olmuştur.
Dr.Wartrop ve Will Henry

20 Temmuz 2014 Pazar

12.KCBT: Kara Cadı | Nora Roberts - Yurtdışı Kapakları

Merhabalar! 12.Kitap Canavarları Blog Turumuz kaldığı yerden devam ediyor.Birkaç gün önce kitap yorumumu sizlerle paylaşmıştım. Bugün ise kitabımızın yurtdışı kapak tasarımlarına birlikte göz atacağız. O zaman hadi başlayalım!






Benim en sevdiğim kapak son paylaştığım oldu. Ama orjinal kapak tasarımı da oldukça iyi.Şimdilik bende bu kadar başta turda görüşmek üzere,hoşçakalın! :)


18 Temmuz 2014 Cuma

12.KCBT: Kara Cadı | Nora Roberts - Yorum

''Umut ve sevgi için aile ve arkadaşlar hem birbirleriyle hem de birbirleri için savaşacaklardır…''

Kitap:Kara Cadı
Yazar:Nora Roberts
Yayınevi:Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı:424
Tür:Fantastik
Puan:4/5
İlgisiz anne babası yüzünden Iona Sheehan, adanma ve kabul edilme özlemi duyarak büyür. Büyükannesinden her ikisini de nerede bulacağını öğrenir: yemyeşil ormanlar, göz kamaştıran göller ve efsanelerle dolu bir ülkede.İrlanda.
Iona bir at çiftliğinde iş bulduğunda, işletmenin sahibi olan Boyle McGrath ile tanışır. Bir kovboy, bir korsan ve vahşi bir kabile savaşçısı gibi görünen Boyle, Iona'nın en büyük üç fantezisinin birleşimidir.
Iona burada kendisi için bir yuva kurabileceğini -ve bu Boyle'a sırılsıklam âşık olmak anlamına gelse de- hayatını dilediği gibi yaşayabileceğini fark eder. 
Ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Iona'nın ailesine yüzyıllardır musallat olan ve mağlup edilmesi gereken kadim bir kötülük vardır. Umut ve sevgi için aile ve arkadaşlar hem birbirleriyle hem de birbirleri için savaşacaklardır…

-Yorum-
Merhaba arkadaşlar! Yeni bir Kitap Canavarları turu ile yine buradayız. Bu turda benim severek okuduğum ve turda uzun zamandır hasretini çektiğim bir kitap türünü inceleyeceğiz. Uzun zamandır fantastik tur yapamıyorduk. Bugüne kısmetmiş,özlemişim resmen :D Neyse bakın bakalım tur kitabımız hakkında neler demiştim:

Kitap ilk olarak 1263 yılında yaşanan bazı olayları anlatıyor. Yaklaşık elli sayfa boyunca bu hikayeyi okurken bir süre sonra bu hikayenin gelecekteki etkilerini de göreceğimizi hissediyoruz. Sorcha. Kendisi bir cadı. Herkes onu Kara Cadı olarak tanıyor. İsmini bakarak kötü biri olduğunu düşünebilirsiniz belki,ama tam tersine Sorcha 3 çocuğu ile gözlerden uzak,küçük bir kulübede yaşayan,gücünü sadece iyilik için kullanan bir cadı. Sorcha gibi çocukları da farklı farklı yeteneklere sahip. İnsanlara yardım etmek için ufak tefek iksirler hazırlayan, kendisini ve çocuklarını kötü şeylerden korumak için türlü türlü tılsımlar yapan Sorcha'yı ve yaşadığı,o büyüyle iç içe gerçekleşen mistik hayatı okurken aynı zaman da sanki bir masal okuyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Yazar bu kısımları,bir masal gibi işlemiş ve bunu da çok iyi hissettimiş okuyucuya.

10 Temmuz 2014 Perşembe

Yorum: Kuralsız | Veronica Roth

''Tek bir seçim, Seni yok edebilir.''

Kitap:Kuralsız
Yazar:Veronica Roth
Yayınevi:Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı:516
Tür:Distopya
Puan:4,5/5
Tek bir seçimFedakarlık gerektirir
Tek bir fedakarlıkKayıp getirir
Tek bir kayıpSorumluluk haline gelir
Tek bir sorumlulukSavaş demektir
Tek bir seçimSeni yok edebilir
Her seçimin bir sonucu vardır. Tris sevdiklerini -ve kendini- kurtarmak zorunda. Üzüntü, fedakarlık, kimlik, bağlılık, kurallar ve aşkla ilgili sorunlarla boğuşurken bu hiç de kolay olmayacak. Üstelik savaş başlıyor ve herkes tarafını seçmek durumunda. Ancak geri dönüşü olmayan bir yola giriyorsan, zafer getireceğini umduğun seçim, tüm hayatını altüst edebilir.


-Yorum-
Sonunda serinin ikinci kitabına başlayabildim. İlk kitabı okuyalı uzun bir zaman olmuştu. Bu yüzdende Kuralsız'a başlarken ilk kitaptaki bir takım olayları unutmuş olabilirim diye tereddüt ettim ama kitaba başladığımda olaylara çabuk uyum sağladım diyebilirim. Ve açıkçası Tris'in dünyasını özlediğimi de söyleyebilirim sanırım :)

İlk kitap Uyumsuz,Tris ve diğerlerinin Bilgelik'in saldırısından sonra saklanmak için şehirden kaçmaları ile son bulmuştu sizin de bildiğiniz gibi. Kuralsız ise Tris ve sağ kalanların Dostluk yerleşkesine sığınmaları ile başlıyor. Bilgelik'i geçici olarak alt etmiş olsalar da yeni bir savaşın yakın olduğunu bilen Tris bir seçim yapmak zorunda kalacak.Yaklaşan savaşla birlikte topluluklar da saflarını almaya başlıyor. Bilgelik, Cesurların yarısı ile birlikte işbirliği yaparken Tris ve diğerleri de müttefik arayışı içine giriyorlar. Ama kalan topluluklar bile onlara güvenmezken onlar nasıl güvenebilecekleri bir sığınak bulacaklardır?

9 Temmuz 2014 Çarşamba

11.KCBT:Dikkat! Aşk Çıkabilir | Asude - Yorum

''Aşk, nefreti gölgesi gibi takip ederken, bu nefretten bir aşk doğabilir mi?''


Kitap:Dikkat! Aşk Çıkabilir
Yazar:Asude
Yayınevi:Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı:528
Tür:Aşk
Puan:3/5
Birbirlerinden nefret eden iki insandı onlar… Ama evlendiler! Uslanmaz bir asosyal olan İlkim'in hayatındaki tek amaç başarılı bir bilim kadını olmaktır. Onun modayla, makyajla işi yoktur ve gözlüğünün ardındaki dünyada ders notlarıyla mutludur. 
Evlenmek için hayallerinin profesörünü beklerken, karşısına tehlikeli, kaba, bilimden anlamayan, öfkeli bir işadamı çıkar. Martin Turner… Bu Amerikalı adamla asla evlenmemesi gerektiğini bilse de, muhteşem kariyerinin anahtarının onun ellerinde olması işleri rayından çıkaracaktır. Genç kız, ilk andan beri koşarak kaçmak istediği bu yakışıklı ve karanlık adama, hayatının tüm ideallerini çiğneyerek tutkuyla çekilirken, ilk kez gerçek bir kadın gibi hissetmeye başlar.
Ve genç adam, gizli çıkarları uğruna evlendiği bu kızı Amerika'ya götürdüğü gün ondan kurtulma planları yaparken, sessiz karısı hayatının merkezine yerleşir. Aşk, nefreti gölgesi gibi takip ederken, bu nefretten bir aşk doğabilir mi? Peki ya sırlar açığa çıktığında gerçek aşk yalanlara direnebilir mi?

-Yorum- 
Merhabalar! Yeni bir blog turu ile yine buradayım.  11.Kitap Canavarları blog turumuzda bu sefer Türk bir yazarı ağırlıyoruz.Asude'nin yazdığı Dikkat! Aşk Çıkabilir kitabımız ise konuğumuz sizin de bildiğiniz gibi.Kitabın konusu adından da anlaşılacağı üzere aşk üzerine kurulu. Bir önceki blog turumuzda da bir aşk-romans kitabını incelemiştik. Ve o kitaptan sonra benim, çok fazla romans okumamama rağmen bu türe yaklaşımım biraz olsun olumlu yönde olmuştu.  Bu yüzden de Dikkat! Aşk Çıkabilir kitabına sıcak yaklaşmıştım. Ama sanırım bundan sonra bir süre aşk kitabı okumayacağım. Hemen olumsuz düşünmeyin, şimdi isterseniz hemen kısaca kitabın konusuna değineyim daha sonra da görüşlerimi belirteyim. 

Kitabımızın ana karakteri olan İlkim Acaroğlu oldukça asosyal,ders notları ve bilim dışında bir şeyle ilgilenmeyen birisidir. Onun diğer kızlar gibi makyaj ya da erkeklerle pek işi yoktur. En büyük hayali ise Stanford Üniversitesinde Moleküler Biyoloji dalında eğitim almaktır. Esas adamımız Martin Turner ise mafyavari kaba bir iş adamıdır. Amerikalı bu adam ve asosyal genç kızın hayatları ise olmadık bir şekilde kesişir ve nefretle başlayan bir aşk çıkar ortaya. Ana konu olarak bunu söyleyebilirim sanırım. Detaylara pek fazla girmek istemiyorum. 

8 Temmuz 2014 Salı

Sword Art Online Season 2:Gun Gale Online


Blogumda kitap yorumları dışında yavaş yavaş anime yorumları da yaptığımı fark etmişsinizdir.Geçen aylarda izlediğim ve çok sevdiğim Sword Art Online animesi de bunlardan bir tanesi.Anime genel olarak internet üzerinden oynanılan online oyunların teknoloji yardımıyla tam anlamıyla gerçeğe dönüşmesi üzerine kurulu.Yani teknoloji sayesinde insanlar kafalarına yerleştirdikleri bir tür başlık ile oyunun içine girebiliyor ve sanal bir dünyada yaşayabiliyor.Animeyi sırf konusu yüzünden bile sevmiştim denilebilir.Bu sayede bende ilk bölümden başlayarak animeyi izledim ve çok sevdim. Ardından ilk sezonu bitirdikten sonra yakında çıkacak olan yeni bir sezonun daha olduğunu öğrenmiş ve hemen tanıtım fragmanlarına bakmıştım. 

Bugün ise SAO'ın 2.sezonu başladı ve bende ilk bölümü hemen izledim :D Sezonun ismi ''Gun Gale Online''. Hikaye Kirito'nun Asuna'yı Alfheim Online'nın içinden kurtarmasından 1 yıl sonrasını anlatarak başlıyor.Asuna ve Kirito tam da normal hayatlarına uyum sağlamaya başlamışken bir firma tarafından internete GGO oyunu sürülüyor. Fakat oyun bu sefer diğer oyunlarda olduğu gibi ne kılıçları ne de peri alemini içeriyor.Adından da anlışılacağı üzere silahlar üzerine kurulu bu oyunda bir gün oyunculardan birisi oyun içinde vuruluyor ve gerçek hayatta da hayatını kaybediyor.Bunun üzerine bu tür oyunlarda becerikli olan Kirito'dan bu olayı ve ''Death Gun'' (Ölüm Silahı) denilen ve oyuncuları oyunda ve gerçek hayatta öldüren kişiyi bulması için yardım isteniliyor.

Kısaca sezonun hikayesi bunun üzerine kurulu.İlk bölüm,askiyonun kendini göstermediği ve ana konunun açıklandığı bir bölüm niteliğindeydi.Haliyle böyle olması da gerekirdi zaten.Ama devam eden bölümler de aksiyonun artacağı kesin bir gerçek.


Animede kullanılan çizimler ve renkler de oldukça tatmin ediciydi.İzlerken göze hitap ediyordu resmen :D Kısacası SAO 2.sezonuna biraz durağan ama iyi bir şekilde başladı.Umarım gelecek bölümlerde böyle devam eder ve aksiyonu bol bir sezon daha izleriz.Herkese tavsiye edilir,izleyin izlettirim ;)


7 Temmuz 2014 Pazartesi

Kitap Alışverişi #1


Elimde okumam gereken birkaç kitap olmasına rağmen yeni bir kitap alışverişi yaptım.Bu alışverişi yapmaya karar vermemin başlıca nedeni de D&R'daki indirim fırsatımdan yararlanmak istememdi.İndirim kapsamında Dex ve Doğan Kitap yayınlarının çoğu kitabı 5 TL gibi bir fiyat ile satışa sunulmuştu.Ben de fırsat bu fırsat dedim ve sipariş verdim.Bu sayede de Dex kitaplarımı yavaş yavaş tamamlamak adına bir adım atmış oldum ;)

Verdiğim siparişte 3 adet Dex,1 adet ise Doğan Kitap yayınlarından kitap satın aldım.En alttaki Epsilon kitabı ise Kitap Canavarları Blog Tur'umuzun gelecek blog tur kitabı. Şuan okuduğum kitap bitince yavaş yavaş bunlara başlayacağım.Uzun lafın kısası şu kitapları satın aldım:

DEX
-Yaratık Avcısı
-Yüz Bin Krallık
-Parçalanmış Krallıklar

DOĞAN KİTAP
-Boş Koltuk

EPSİLON
-Kara Cadı

Peki siz neler okuyorsunuz?

6 Temmuz 2014 Pazar

11.KCBT:Dikkat! Aşk Çıkabilir | Asude - Ön Okuma&Çekiliş


Evet 11.KCBT başladı.Asude'nin yazdığı ''Dikkat! Aşk Çıkabilir'' kitabı ise konuğumuz.Yazımın devamında kitabımızın ön okumasına göz atabilirsiniz. Bu arada 2 kişiye kitabı hedıye ettiğimiz çekilişimize de katılmayı unutmayın.Bol şans!

-Ön Okuma-



-Çekiliş-
a Rafflecopter giveaway

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers