25 Mayıs 2014 Pazar

9.KCBT:Deliryum | Lauren Oliver - Yorum

''En tehlikeli hastalılar,bizi iyi olduğumuza inandıranlardır.''

Kitap:Deliryum
Yazar:Lauren Oliver
Yayınevi:Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı:504
Tür:Aşk,Kurgu
Puan:3,5/5
Aşk tedavisinden sonra sonsuza dek mutlu ve güvende olacağımı söylediler. Ve ben, onlara hep inandım. Şimdiye dek. Şimdi artık her şey değişti. Artık, bir yalanın baskısı altında yüzyıl yaşamaktansa, aşk hastalığıyla geçireceğim kısacık bir ömrü tercih ederim.
Bildiğiniz gibi 9.KCBT'unda Lauran Oliver'ın yazdığı Deliryum kitabını inceliyoruz.Turumuzun bu son gününde ise ben kitap yorumum ile burdayım.Bu turu aldığımızda ben ve tur arkadaşlarım oldukça sevinmiştik.Çünkü bu kitabın çıkmasını bizim gibi bekleyen birçok kişi vardı ve böyle bir kitabın turunu yapmak da oldukça eğlenceli oldu.Neyse daha fazla uzatmadan yorumuma geçeyim.Bu arada çekilişimize de katılmayı unutmayın!

-Tur Takvimi-

-Yorum-
Aşkın bir tür hastalık olduğuna karar verildiğinden bu yana 64 yıl,bilim adamlarının bu hastalık için tedavi bulmalarının üzerinden ise 43 yıl geçmiştir.Lena Haloway'in tedavi olmasına ise sadece 95 günü kalmıştır. Yani klasik 18.yaş gününe :) Lena'nın yaşadığı yerde aşk bir hastalık olarak biliniyor. Ve bu bir an önce tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Bu yüzden de "amor deliria nervosa" dedikleri hastalıktan kurtulmak için 18 yaşına geldiklerinde tedavi oluyorlar. Daha sonra hükümet onlar için birer eş buluyor ve o kişi ile evlenip hayatlarını devam ettirmeleri gerekiyor. Bunun daha zararsız ve güvenli bir yol olduğunu düşünüyorlar.
Bir de tedaviyi reddedenler ve aşkın bir hastalık olmadığına inanlar,tedavi olmaktansa aşk uğruna ölmeyi tercih edenler var. Lena'nın annesi gibi.Bir de Hana var. Lena'nın en yakın arkadaşı. Aslına bakarsanız tek arkadaşı.Hana,Lena'nın aksine hayatı daha eğlenceli ve vurdum duymaz yaşayan birisi. Ve tüm bu tedavi saçmalıklarına inandığı da pek söylenemez. Her ne kadar bunu pek dile getirmese de okurken az çok aşka inandığını ve bunun için bazı şeyler yapabileceğini anlıyoruz.
Kitabın baskısı ve kullanılan dil ise benim hoşuma gitti gerçekten. Artemis'in Deliryum'u ciltli çıkaracağını düşünmüyordum ama iyiki de çıkarmış. Kitabı ciltli şekilde okumanın da ayrı bir güzelliği var.Kullanılan dil ise çok akıcı geldi bana.Takılmadan rahat rahat okudum sayfaları ardı ardına. Bunlar hep kitap için artı faktörler :DAma ne yazık ki akıcılıkta bir yere kadar kitabı ilerletebiliyor. Kitap genel olarak aynı tempo ile ilerliyor. Aksiyona çok fazla yer verilen bir kitap değil. Umarım devam kitabında biraz daha aksiyon görebiliriz. Çünkü ister istemez aksiyon olmayınca insan kitabı okurken belli bir süre sonra sıkılabiliyor.
Bence yazar kitaba farklı bir açıyla yaklaşsaydı daha iyi bir kitapla karşılaşabilirdik. Yani yaratılan dünya üzerinde biraz daha kurgu yapılıp,yazar elindeki malzemeyi daha iyi kullanabilseydi daha güzel bir kitap okuyabilirdik diye düşünüyorum.Ama şimdi böyle deyince de kitaptan hemen soğumayın. Kitap aksiyon olmasa da kendini akıcı bir şekilde okutuyor ve acaba sonunda ne olacak duygusunu yaşatıyor.

Ve o sondaki ne olacak duygusu ve tüm kitaptır beklediğimiz aksiyon bize istediğimiz şeyi veriyor ve devam kitabında neler olacağına dair meraklanmamızı sağlıyor. Son olarak kitap konu olarak iyi ama standart ilerlese de sonundaki aksiyon ve güzel bir şekilde bitirilmesi ile bende 3,5 puan alarak devam kitabını okutmaya teşvik ediyor.

-Çekiliş-
a Rafflecopter giveaway

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers