28 Haziran 2014 Cumartesi

Yorum: Alev Deneyleri | James Dashner

''Kural yok. Yardım yok. Ya başarırsın ya ölürsün. ''

Kitap:Alev Deneyleri
Yazar:James Dashner
Yayınevi:Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı:400
Tür:Distopya
Puan:5/5
Labirent bulmacası çözülünce her şeyin sona ermesi gerekiyordu…
Thomas, Labirent'ten kaçışın tüm Kayranlılar için özgürlük anlamına geldiğini düşünmektedir. Fakat İsyan'ın işi henüz bitmemiştir. İkinci Aşama daha yeni başlamıştır: Alev Deneyleri.
Kural yok. Yardım yok. Ya başarırsın ya ölürsün.
Güneş ışınlarından en fazla etkilenen bölge olan Alev'i geçmek için iki haftaları vardır ve İsyan, işlerini zorlaştırmak için karşılarına binbir türlü tehlike çıkarmaya hazırdır.
Arkadaşlıklar sınanacak. Sadakat sorgulanacak. Hiçbir şey kesin değil!
Kayranlılar önlerine çıkan tüm tehlikelerle yüzleşmeye hazır olsalar da kurtuluşun tek yolu diğerlerini yok etmekten geçiyor olabilir.
-Yorum- 
Kitap gerçekten çok iyi başladı. İlk sayfalardan itibaren gerilim ve aksiyon kendini gösterdi.  İlk kitabın sonunda sizinde bildiğiniz gibi Thomas ve Kayranlılar Yaratıcılar tarafından Labirentten kurtarılmıştı. Kitap,her şeyin sona erdiğini ve sonunda kurtulduklarını düşünen Thomas'ın bir anda kendisini ve Kayranlıları yeni bir belanın ortasında bulmasıyla başlıyor.Yaratıcılar onları kurtardıktan sonra hepsini  güvenli bir yere kapatmıştı. Ama şimdi Thomas bu yerin o kadar da güvenli olmadığını düşünüyor.  Artık Terasa'ya ulaşamıyor ve onları Labirentten çıkaran Yaratıcıların hepsini boyunlarından asılmış bir şekilde buluyor. Saklandıkları binanın dışındaki zombivari ve kendilerine "Deli" diyen bir grup insanın onlara saldırmaya çalışması da cabası. 


Tüm bunlar yetmezmiş gibi kendilerine İSYAN diyen bir grup insan Kayranlılara Labirentten sonra ikinci bir görev veriyor. Alev Deneyleri görevini. Tüm Kayranlılar bu görevi yapmak zorundadır çünkü İSYAN hepsine "Işıl" adını verdikleri bir virüs bulaştırmış ve hayatta kalmak istiyorlarsa bu görevi tamamlamaları gerektiğini ve tedaviye de bu yol ile ulaşabileceklerini söylemiştir. Artık Thomas ve Kayranlıları, Labirentten daha zor bir görev beklemektedir. 

24 Haziran 2014 Salı

Anime Yorumu: Noragami


Anime Adı:Noragami
Türü:Aksiyon,Macera
Bölüm Sayısı:13/12+
Yapım Yılı:2014
Puan:4/5
Bu diyar ve diğer diyar arasındaki sınırda 8 milyon tanrı, tanrılara hizmet eden ölü ruh ve yardımcı diğer ruhlar insanların işlerine karışmaktadır. Tatlı bir orta okul öğrencisi olan ''Hiyori Iki'' sınıf arkadaşlarının zorbalıklarına katlanmaktadır ve dinlenme odasına gidip tek başına ağlamaktadır.Tuvaletin duvarına karalanmış olan bir telefon numarası ve '' senin sorunlarını çözeceğim'' şeklinde mesaj görür. Numarayı aradıktan, Karşısına mayo giymiş evsiz kendine tanrı diyen bir çocuk çıkar. Yato isimli bu çocuk, kaba, huysuz, tembel, ve kimsenin isteklerini asla dinlememektedir. Fakat elinde tanrı olabilecek güç vardır ve kimse bunu bilmemektedir.

Animedeki yaşanılan dünyada büyük veya küçük yüzlerce tanrı vardır. Ana karakterimiz olan Yato da bir tanrıdır. Aslında tanrıcık desek daha doğru olur. Çünkü henüz çok önemli bir tanrı değildir. Kendisinin de dediği gibi bir sokak tanrısı olan Yato ondan yardım isteyen kişilerin yardıma koşmaktadır.Hayali ise bir gün en büyük tanrı olabilmektir. Bir de kötü tanrı olan ve canavar diyebiliceğimiz tanrılar var. Yani "Ayakashi"ler. Yato gibi tanrılar Ayakashileri öldürmekle görevlidirler. Ve onları öldürebilmelerinin de tek bir yolu vardır. "Shinki" (Kutsal Hazine) adını verdikleri saf ruhlar yardımıyla onlardan güç alarak Ayakashileri öldürebilmektedirler.

Ana karakterler Yato,Iki Hiyori ve Yukine

22 Haziran 2014 Pazar

Yorum:Aynı Yıldızın Altında | John Green

''Hayatın Anlamını Bulmanın, Âşık Olmanın ve Alınan Her Nefesin Farkına Varmanın Öyküsü''


Kitap:Aynı Yıldızın Altında
Yazar:John Green
Yayınevi:Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı:320
Tür:Yetişkin-Romans
Puan:4/5
On altı yaşındaki kanser hastası Hazel Grace'in birkaç yıl daha yaşamasını garanti eden tıp mucizesine rağmen hastalığı ölümcüldür ve konulan teşhisle birlikte yıldızlar, öyküsünün son bölümünü çoktan kaleme almıştır. 
Fakat Augustus Waters isimli yakışıklı bir sürpriz karakter, Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubu'nda boy gösterince Hazel'ın hayatı bambaşka bir yöne sapar ve bu zeki çocuğun çekimine karşı koyamayan kızın öyküsü yeniden yazılır... 

-Yorum-
Bu kitabı uzuuuun zamandır okumak istiyordum. Kitap çıktığında internette hakkında birçok yorum okudum ama bir türlü kitabı alıp okuyamadım. Bugüne kısmetmiş. Öncelikle kitabın ciltli olmasından bahsedeyim. Sanırım kitaplığımdaki ilk "gerçek anlamda ciltli" kitap oldu Aynı Yıldızın Altında. Ciltli ile ciltsiz arasındaki kalmış bir kitabım olduğu için böyle diyorum :D Örneğin Deliryum.

Her neyse kitaptan bahsedecek olursam; kitabın ana karakteri ve anlatıcısı olan Hazel Grace 16 yaşında ve ciğerlerindeki bir hastalık yüzünden kanser tedavisi gören bir kızdır. Hastalığı yüzünden sürekli yanında bir oksijen tüpü ile gezmektedir. Yaşadığı hayatı kitaplar,filmler ve kanser tedavilerinin gittiği bir destek grubu arasında geçmektedir. Yani anlayacağınız hayatı oldukça monotondur. Ama hastalığı yüzünden karamsar bir yapıda değil, aksine yer yer hastalığı ve ölüm hakkında dalga geçebilen birisidir Hazel. Bir gün gittiği destek grubunda Augustus Waters adında bir çocuk ile tanışır ve uzun zaman sonra aşkı tekrar hissetmeye başlar. Tanıştığı bu adam onun gibi kanser ve hastalıkları umursamayan ve onun kafa dengi birisidir. Kısa sürede birbirlerine aşık olurlar.

17 Haziran 2014 Salı

Kitap Alışverişi:Yeni Okuma Listem

3 gün önce Kitapyurdu internet sitesinden küçük bir kitap alışverişi yapmıştım.Ve bugün de kargom ulaştı.Dünki yazımda da bahsettiğim gibi bu alışverişte 4 tane kitap satın aldım.Bu kitaplarda uzun zamandır okumayı istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım kitaplardı.Aldığım kitaplar sırası ile şöyle:

Mavi Kalem'i Instagram'da takip etmek için tıklayın!

-Aynı Yıldızın Altında: Ülkemizde filminin gösterimine 10 gün kalan kitabı film çıkacana kadar bitirmeyi düşünüyorum.Sonrasında da sıcağı sıcağına filmi izleyebilirim :) O yüzden ilk başlayacağım kitap Aynı Yıldızın Altında.
-Alev Deneyleri: James Dashner'ın yazdığı ve Pegasus Yayınları'ndan çıkan labirent serisinin ikini kitabı.İlk kitap Ölümcül Kaçışı çok beğenmiştim ve devamını merak ediyordum.Okumak için sabırsızlanıyorum diyebilirim.Bu nedenle de Alev Deneyleri listemdeki okuyacağım ikinci kitap olacak.
-Kuralsız: Uyumsuz/Divergent serisinin ikinci kitabı. İlk kitabı okuyalı hayli bir zaman oldu,o yüzden Kuralsız'a başlarken bazı şeyleri unutmuş olabileceğimden dolayı biraz alışma süreci yaşayacağım sanırım.
-Yandaş: Uyumsuz serisinin son kitabı.İnternette final kitabı hakkında çok fazla 'finale uymamış' tarzında yorumlar okudum,bakalım nasıl olacak

İşte şimdilik okuma listem böyle.Bunlar bittikten sonra alacağım kitaplarda aşağı yukarı belli.Onları da sıralamak gerekirse:
-Kuşatma ve Fırtına
-Efsane
-Bela
-Cadıların Keşfi

Şimdilik bu kadar.Hadi ben kaçtım.John Green bekler :D

16 Haziran 2014 Pazartesi

Son Zamanlarda Neler Yapıyorum/Yapacağım


Merhabalar.Birkaç yayındır blogu boşladığımdan bahsettiğimi hatırlıyorsunuzdur.Her fırsatta dile getiriyorum zaten :D Zaten blogta son yayınlara bakarsanızda blog tur haricinde pek bir yayın yaptığım sayılmaz. 8.,9.,10.blog turu diye sıralanmış resmen yayınlar peş peşe. Her neyse,bende bugün oturdum düşündüm hazır yeni sipariş verdiğim kitapların kargosunun gelmesine daha var iken güncel şeylerden bahsedeceğim bir yayın hazırlayayım bari diye. Ve işte böylece burdayım :D

Evet,ilk olarak sipariş verdiğim kitaplardan bahsedeyim.Yakın zamanda blogta zaten bunları da paylaşırım merak etmeyin :) Geçen gün 4 kitaptan oluşan bir sipariş hazırladım kendime. (4 tanecik mi diyenleri duyar gibiyim.Ben öyle bir seferde çok kitap alan birisi sayılmam,o yüzden bunlar bitsin sonrasını düşünürüz.Zaten kitaplar da sudan ucuz sayılmaz.) Sipariş verdiğim kitaplar şöyle:


-John Green | Aynı Yıldızın Altında (Artık başlamazsam allah belamı verecek.Film çıkmadan bitireyim bari :D)

-James Dashner | Labirent: Alev Deneyleri. İlk kitap olan Ölümcül Kaçışı çok severek okumuştum ve serinin ikinci kitabını çok merak ediyordum.Pegasus Yayınevi de arayı uzatmadan çıkardı kitabı.Bu vesileyle sepete ekledim bende. (İlk kitap Ölümcül Kaçış yorumum için şöyle buyurun.)

-Veronica Roth | Kuralsız ve Yandaş. Finally! İlk kitap oldukça iyiydi,filmi de çok sevmiştim.Ama nedense devam kitaplarını bir türlü alma fırsatım olmadı. Vesileyle aradan çıkaracağım inşallah.Ama final kitabı Yandaş hakkında çok kötü yorumlar okuduğum için biraz tırsmıyorum da değil. :(

15 Haziran 2014 Pazar

10.KCBT:Sonunda -Tom Ellen&Lucy Ivison | Tanıtım Videosu

10.KCBT kapsamında dün Sonunda kitabımıza ait yorumumu paylaşmıştım. Bugün ise kitabımız için hazırladığımız tanıtım videosu ile buradayım.Videoyu izledikten sonra yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim :)

-Tanıtım Videosu-

14 Haziran 2014 Cumartesi

10.KCBT:Sonunda -Tom Ellen&Lucy Ivison | Yorum

''Acemi Bir Aşk Hikayesi''

Kitap:Sonunda
Yazar:Tom Ellen&Lucy Ivison
Yayınevi:Pena Yayınları
Sayfa Sayısı:336
Tür:Yetişkin-Romans
Puan:4/5
KARŞINIZDA HANNAH.
Romantik, zeki ve acemi.
Hayatının aşkını arıyor.
KARŞINIZDA SAM.
Eğlenceli, çekici ve acemi.
Hayatının aşkını arıyor.

ACEMİ BİR AŞK HİKÂYESİ
Bu yazın Sam ve Hannah için
bambaşka bir anlamı vardır. Bu yaz her ikisinin de hayatı değişebilir. Her ikisi de hayatlarının aşkını bulma peşindedir fakat gerçek aşkın net bir adresi yoktur. Asla kolay bulunmaz. Hele bir de acemiysen gözler ne kadar onu arasa da o saklanacak yeni yerler, yeni bahaneler bulur. 

Merhabalar! Uzun bir aradan sonra tekrar buralardayım.Üniversite ve finaller derken blogu iyice boşladığımın farkındayım ama sonunda okul bitti ve yaz başladı.Ben de bu açığı yeni kitap yorumları ile yakın zamanda kapatmayı umuyorum.Okumak istediğim birçok kitap var ve en kısa sürede yavaş yavaş hepsini burada yorumlamaya çalışacağım inşallah.

Her neyse,bugün ki konumuza gelecek olursak; Kitap Canavarları 10. blog turu ile tekrar karşınızda! Turumuzun konuğu Pena Yayınları'ndan çıkan ''Sonunda'' kitabı.Tur kapsamında yine harika yayınlarla ve birbirinden güzel görsellerle buralarda olacağız.Daha fazla uzatmadan önce tur takvimimize bir göz atalım ve ardından da yorumuma geçelim :)

-Tur Takvimi-

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers