8 Ağustos 2012 Çarşamba

Percy Jackson ve Olimposlular Serisi-Şimşek Hırsızı (1.Kitap)

Serisi-Şimşek Hırsızı

Orjinal Tanıtım:
Bir gün birisi çıkıp size Antik Yunan tanrılarının hâlâ hayatta olduklarını söylese ne yapardınız? Ya annenizin ya da babanızın bu tanrılardan biri olduğunu öğrenseniz? Olağanüstü güçlere sahip olduğunuzun farkına varsanız? Ama bir yandan da peşinize mitolojik efsanelerdeki canavarlar düşse? Ne yapardınız? Percy’nin yaptığını…

Benim Yorumum: (SPOILER İÇERİR.)
*Özet niteliği taşımaktadır.
Kitap normal bir öğrenci olan Percy Jackson’ın başından geçen ilginç ve bir o kadar da inanılması güç maceraları anlatmaktadır.Percy okuma yazma sorunları olan,hiperaktif ve başı beladan kurtulmayan 12 yaşında bir gençtir.Hayatında her şey normal bir şekilde devam ederken bir gün kendisini takip eden ve daha önce hiç görmediği tuhaf yaratıklar tarafından hayatı adete değişmiştir.İlk başlarda bunların sadece kafasında canlandırdığı şeyler ve hayal gücünün oyunları olduğunu düşünür.Fakat daha sonra bu canavarlardan birinin kendi okul öğretmeni olduğunu ve onu her nasıl başardıysa toza çevirdiğini görünce bunların gerçek olduğuna inanmaya başlar.Olaylar böyle devam ederken okulunda tek sevdiği öğretmen olan Latin hocası ona tüm bu canavaları ve neler olduğunu anlatmak zorunda kalır.Latin hocası ona,tanrıların hala hayatta olduklarını ve diğer tüm yunan tanrılarını ve bu yaratıkları açıklamaya başlar.Tabii ilk başlarda Percy yine bunlara aldırış etmez ve bunları birer saçmalık olarak görür.Ama daha sonra devam eden bu yaratık olaylarının sonucunda tüm bu ‘’Yunan Tanrıları’’ olaylarına inanmaya başlar.Hatta bunlar yaşanırken okuldaki tek dostununda bir ‘’satir’’ yani keçi adam olduğunu öğrenir.Artık bu olağan dışı şeylere iyice alışmıştır.
Bir gün okulda satir arkadaşının ve latin hocasının konuşmasına kulak misafiri olur ve kendisinin üç büyük tanrıdan birinin oğlu olduğunu öğrenir.Yani bir yarı tanrı.Tüm bunlar yaşanırken kaldığı yatılı okuldan doğruca evine,annesinin yanına gider ve bunların ne anlama geldiğini sorar.Annesi ona olaylar tam anlamıyla anlatmamaktadır.Ama onun güvende olmasını istediği için istemeye istemeye onu bir yaz kampına gönderir.Fakat bu yaz kapmı sıradan bir kamp değildir.Tüm tanrıların çocuklarının burada eğitim aldıkları diğer satirlerin ve perileri yaşadıkları bir kamptır burası.Annesi onu buraya peşinde olduğu canavarlardan korumak için göndermiştir.Ne yazık ki kampın girişine varamadan Percy annesinin bir ‘’minator’’ tarafından yani yunan efsaneleride bir boğa adam tarafından öldürüldüğünü görür.Her ne kadar acı bir durum olsada Percy,satir arkadaşı ile kampa yani güvende olacakları yere gitmek zorundadır.
Olaylar böyle devam ederken Percy her ne kadar annesinin yokluğunda acı çeksede kampa alışmaya başlar ve kendisini bir tanrıçanın kızı olarak tanıtan Annabeth ile tanışır.Böylece üç arkadaş kampta birlikte vakit geçirirler.Kampa ilerleyen günler Percy her türlü eğitimi almaya başlar ve bir gün sıradışı bir şekilde babasının kim olduğunu öğrenir.Babası denizlerin tanrısı olan Poseidon’dur.Artık o denizin tanrısının oğludur.
Çok geçmeden kampta bir hırsızlık olayı duyulur.Zeus’un ilk şimşeği çalınmıştır.Ve bunu Percy’nin yaptığını düşünülür.Çünkü o üç büyük tanrı olan Zeus,Poseidon ve Hades’in birbirlerine verdikleri ölümlülerle birlikte olmama ve çocuk yapmama yeminine uymayan Poseidon’un oğludur.Olaylar böyle devam ederken Percy’e bir görev verilir.İlk şimşeği bulmalı ve tanrılar arasında bir savaş başlamadan önce onu geri iade etmelidir.Percy,Kıvırcık ve Annabeth bu görev için görevlendirilmişlerdir.
Olaylar böyle devam eder.Percy ilk şimşeğin Hades tarafından çalındığını düşünür ve onunla konuşmak için arkadaşlarıyla birlikte Yeraltı Dünyasına giderler.Ve asıl maceraları başlar.
Kitabın sonlarına doğru ilk şimşeği çalanın Hades olmadığı ve hırsızın üç büyük tanrıların babası olan Kronos tarafında şeçilen bir kişi olduğu anlaşılır.Bu kişi Percy’nin kamptaki yakın arkadaşı olan Luke’tır.
Ve kitabın sonunda ise Percy ilk şimşeği bulup Zeus’a iade eder,aslında ölmemiş olan annesini kurtarır ve rüyalarında gördüğü ve yeni yeni uyanan bir felaketin habercisi olan Kronos için endişelenmeye başlar.Daha sonra Percy tüm bunları düşünmemeye çalışır ve gelecek sene tekrar gelmek için kampı geride bırakarak annesinin yanına ölümlülerin dünyasına geri döner.

Kitap ile İlgili Görseller:

Serinin Kitapları

Serinin Kahramanları





Serininn Baş Karakteri


Serinin İlk Film Uyarmasından Bir Afiş

Tanrılar: Poseidon - Zeus - Hera - Apollo - Ares - Athena-
Artemis - Hades - Hephaistos - Hermes.



Not:Üzerinde ''Mai Kalem'' baskısı bulunmayan bütün resimler ''Forever Percy Jackson!'' adlı facebook sayfasından alınmıştır.

4 yorum:

  1. uzun zaman önce çıktı ama ben daha yeni okuyanlardanım :) Bakalım nasıl olacak :) Bu arada yorumunu beğendim . Başarılarının devamını dilerim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seriyi seveceğini düşünüyorum.Ayrıca beğenmene sevindim,teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Ben bu serinin tüm kitaplarını okudum gerçekten basarılı bi çalışma doğrusu şimdi bir sonraki seriye 'Olimpos Kahramanları'na başladım. bu yazıda da emeğe mgeçen herkese teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers