26 Ekim 2012 Cuma

Simyacı-Paulo Coelho

Arka Kapak:
Simyacı, dünyaca ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho’nun üçüncü romanı. 1996 yılından bu yana Türkiye’de de çok okundu, çok sevildi, çok övüldü bu kitap. Bir büyük Doğu klasiği olan Mevlâna’nın ünlü Mesnevî’sinde yer alan bir küçük öyküden yola çıkarak yazılan bu roman, yüreğinde çocukluğunun çırpınışlarını taşıyan okurlar için bir “klasik” yapıt haline geldi.
Simyacı, İspanya’dan kalkıp Mısır piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago’nun masalsı yaşamının öyküsü. Ama aynı zamanda bir “nasihatnâme”; “Yazgına nasıl egemen olacaksın? Mutluluğunu nasıl kuracaksın?” gibi sorulara yanıt arayan bir yaşam ve ahlak kılavuzu. Mistik bir peri masalına benzeyen bu romanın, dünyanın dört bir yanında bunca sevilmesinin gizi, kuşkusuz bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor.
Simyacı’yı okumak, herkes daha uykudayken şafak vakti uyanıp, güneşin doğuşunu izlemeye benziyor.



Benim Yorumum:
İspanyadan kalkıp Mısır Piramitlerini bir hazine uğruna aramaya kalkışan Endülüslü genç bir çoban olan Santiago'nun biraz felsefi hayat öyküsünü anlatmaktadır kitap. Kitabın içerisinde birçok felsefi konudan ve hikayeden bahsedilmektedir.''Mutluluğu nasıl bulurum? Kişisel Menkıbem nedir?'' tarzı sorulara cevap arayan bu çobanın yaşam öyküsüne konuk oluyoruz ve onunla birlikte bilmediğimiz ve bizi düşündürecek sorulara tanıklık ediyoruz.

Kitabın ana fikrinde ise kişinin kendi belirlediği hedefinden hiçbir zaman şaşmaması ve bu hedefi doğrultusunda dosdoğru ve emin adımlarla ilerlemesi yer almaktadır.


Son olarak  bu kitabı ile dünyaca tanınan bir yazar haline gelen Paulo Coelho'nun Simyacı kitabını okuyup bu kitabın sizi biraz düşündürmesini istiyorum ve okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers