26 Ağustos 2013 Pazartesi

Renkli Kalemler Blog Turu:Ayaklı Bela | Jamie McGuire - Yorum + FanArt



Kitap:Ayaklı Bela
Orjinal Adı:Walking Disaster
Yazar:Jamie McGuire
Yayınevi:Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı:472
Tür:Yeni Yetişkin.Aşk
Puanım:3 (5 üzerinden)

Aşıksan başın belada!
Abby Abernathy; geçmişini unutmak için kalkıp uzak bir şehre okumaya gelen, temkinli, kendi hâlinde bir kız. Travis Maddox; hayatını dövüşerek kazanan ve aşka inanmadığı için tek gecelik ilişkilerle avunan bir erkek. Aşk ve bela birbirine hiç bu kadar yakışmadı...
Travis annesinden hayatla ilgili iki şey öğrendi: Aşkı bul. Ve onun için ölümüne mücadele et. 
Bu hikâyeyi biliyorum demeden önce bir kez daha düşünün. Her aşk hikâyesinde iki taraf vardır: Esas oğlan ve esas kız. Tatlı Belada esas kızı dinledik; peki ya, esas oğlan? 
Bir erkeğin aşkı için verdiği mücadeleyi kendi ağzından tüm içtenliğiyle dinlemeye hazır olun...


-YORUM-
Kitabımızın ana karakteri Travis Maddox tipik çapkın bir üniversite öğrencisidir.Üniversitesinde önüne gelen herkesle yatmaya çalışan bir genç olan Travis ayrıca bir dövüş kulübünde de çalışarak hayatını sürdürmektedir.Kızlarla çıkma ve onlarla yatma konusu onun için her zaman kolay olmuştur.Çünkü çevresinde bulunan neredeyse tüm kızlar onunla birlikte olmak için birbirleriyle yarışmaktadır. (Sonra neden ülkemizdeki genç kızlar böyle erkeklerden hoşlanıyor.Alın işte size nedeni :D)

Ama bir kız vardır ki bu kız diğerlerinin aksine Travis gibi çocukların eğlencesi olabilecek ve bundan hoşlanabilecek birisi değildir.(Böyle birisi şart zaten).İşte Travis de uzun zaman diğer kızlarla gönül eğlendirdikten sonra sonunda annesinin ona ölürken söylediği gibi bir kız yani ‘’asla vazgeçmeyeceği ve masum birisi’’ olan bu kız ile yani Abby Abernathy ile tanışır ve her şey onun için yavaş yavaş değişmeye başlar.

İlerleyen bölümlerde Travis ve Abby’nin tanışmalarına ve zaman zaman kavga ederek zaman zaman da birbirlerinden hoşlanmaya başlayarak geçirdikleri günlere şahit oluyorz.Travis uzun zamandır aradığı aşkı bulduğunu düşünmektedir,fakat Abby,Travis kadar bu işe çabuk alışamamaktadır ve gizliden gizliye bazı şeyleri sakladığı anlaşılır.

Tüm bunlar dışında zaman zaman sıkıldığım yerlerde olmadı değil hani.Kitapta belirli bir yerden sonra ‘’ee tamam da asıl olaya ne zaman geleceksin?’’ moduna giriyor insan.Yani bazı yerlerde sürekli anlatılan günlük olayların tekrar tekrar anlatıldığını düşünüyorum.Keşke yazar bunun yerine asıl anlatmak istediği kısımlara daha erken giriş yapsaymış.

Ayrıca bazı yerlerde bir olaydan diğerine çok hızlı bir şekilde geçiş yaptığını fark ettim yazarın.Yani bir an için başka bir olay anlatılırken birden bambaşka bir olaya geçiyor yazar.Ya da en azından ben böyle hissetmiştim okurken.Bilmiyorum belki de bir erkek blogger olarak böyle kitaplar bana biraz fazla geliyordur. ;)

-SPOILER-
Kitabın ilerleyen bölümlerinde Abby hakkında daha fazla bilgi edinmeye başlıyoruz.Abby geçmişinden ve babasından uzaklaşmak için yaşadığı yerden kaçmış ve her şeyi geride bırakmıştır.Çünkü Abby’nin babası ünlü poker ustası Mick Abernathy’nin ta kendisidir.Ve Abby’nin de yaşadığı yerde ‘’Şanslı On Üç’’ olarak anılmasının bir sebebei vardır.Abby on üç yaşına geldiğinde o ana kadar pokerde sürekli şanslı olan babası Abby’nin on üçüncü yaş gününde tüm şansını kaybetmiştir ve artık şanslı olan kişi Abby olmuştur.Bunun yüzünden de babası onu suçlamaktadır ve şimdi o,Abby aramaktadır.
-SPOILER BİTTİ-

Evet daha fazla anlatıp keyfinizi kaçırmak istemem.(Daha ne anlatacaksın zaten kitabın neredeyse tamamını anlattın diyenler var duyuyorum J)Eğer sizde böyle içnde aşk olan genel olarak genç kızların hayalini süslediğini düşündüğüm bir erkeğin olduğu ve kitabın da onun ağzından anlatıldığı bir kitap arıyorsunuz Ayaklı Bela’yı tavsiye ederim.

Şimdilik benden bu kadar.Son olarak kitap için hazırlanmış Fan Art-Hayran Çalışmaları- nı da ekliyorum ve kaçıyorum.Hoşçakalın :D 

-FAN ART-










Not:Hayran Çalışmaları BeautifulDisasterTR Facebook sayfasından alınmıştır.
Mavi Kalem'i Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

2 yorum:

  1. Bir erkek blogger ilk kez takip ediyorum :) Yorumlarını beğendim . Her ne kadar katılmadığım yerler olsa da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ilk olduğuma sevindim :) Teşekkür ederim.

      Sil

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers