31 Ekim 2013 Perşembe

Kitap İncelemesi:Karanlığın Kızı | Kelly Keaton





Kitap:Karanlığın Kızı
Yazar:Kelly Keaton
Yayınevi:Dex
 Sayfa Sayısı:240
 Tür:Fantastik
Ari, yalnızlık ve kaybolmuşluk duygusunun önüne geçemiyor bir türlü. Buz mavisi gözleri ve asla değiştiremediği ya da kazıyıp atamadığı gümüş renkli, uzun, gür saçlarıyla hep dikkat çekiyor. Bakıcı ailelerin yanında geçen çocukluğunun ardından, nereden geldiğini ve kim olduğunu bulma isteğine karşı gelemiyor.
Sorularına yanıt aramak için çıktığı yolculukta ona ışık tutan, uzun zaman önce ölmüş annesinden kalan bir mesaj: Kaç! Ari, birilerinin ya da bir şeylerin ona çok yaklaştığını hissediyor. Ama kimden kaçtığını ya da neyin onu takip ettiğini bilmeden kendini koruyabilmesi çok zor.
Bildiği tek bir şey var: Doğum yeri New 2ye dönmesi gerektiği. Kasırgaların vurduğu New Orleansın yeniden kurulmuş hali olan New 2nin yönetimi dokuz ailenin elinde. Burası öyle sıra dışı ki Arinin hiçbir farklılığı tuhaf kaçmıyor. Ama karşılaştığı her canlı -ne kadar ölümcül ve ürkütücü olursa olsun- ondan korkuyor.
Ari yanıtı bulana kadar durmayacak. Ama bazı gerçeklerin ortaya çıkması da bir o kadar korkunç ve tehlikeli...
Fantastik kurguda dünyalar birbirine giriyor! Şimşek Hırsızı ve Alacakaranlık severler, Karanlığın Kızında karşılaşacakları birbirinden çekici karakterlerle bambaşka bir dünyaya adım atacak ve bu dünyayı çok sevecekler.

-Yorum-
Kitabımızın ana karakteri olan Ari Selkirk,yıllar önce ölen annesinin ölümünü araştıran bir kızdır.Yıllar önce onu neden bırakıp gittiğini bulmaya çalışıyor.Ama daha sonra annesinin doktorlarından öğreniyor ki annesi intihara meyilli ve sürekli hezeyan gören sorunlu bir hastadır.Doktorlar annesinin sürekli aynı hezeyanı gördüğünü söylemektedirler.Yani kafatasının içinde yılanlar olduğunu ve dışarı çıkmak istediklerini. (Buradan bile hikayenin nasıl bir konuya yöneleceğini az-çok tahmin edebiliyoruz.)

Ari kişilik ve görünüş olarak farklı bir kızdır.Deniz mavisi gözleri ve upuzun parlak grimsi saçlara sahiptir.Yaşadığı yer eskiden New Orleans olarak bilinse de artık ‘’New 2’’ adında bitik ve her  türlü karanlık şeylerin yaşandığı bir şehirdir.Ari annesine gerçekten neler olduğunu bulmaya çalışırken geçmişi ve kendi hayatı hakkında da birçok şey öğrenecektir.

Annesi öldükten sonra Ari’ye birkaç şey bırakmıştır.Ona yazdığı mektupta ise deli olmadığını ve bir an önce kaçması gerektiğini söylemiştir.Tüm bunlara bir türlü anlam veremeyen Ari ise daha fazla şey öğrenme amacıyla New 2’ye gider.

New Orleans’ın 9 köklü ailesi bir araya gelerek ‘’Novem’’ adında bir topluluk oluşturmuşlardır ve yönetimi ellerinde tutmaktadırlar.Harabeye dönen bu şehri satın alan Novem sonunda istediği şeye ulaşmıştır.Yani bir şehre.Bu sayede de hükümet bu bitik şehir olan New Orleans ile uğraşmak zorunda kalmayacaktır.
Bu 9 aile normalin dışında bir takım özelliklere sahiptir ve toplamda 3 gruptan oluşmaktadırlar.Cromley,Hawthorne ve Lamarliere aileleri büyük gücün cadılarıdır.Ramsey,Deschanel ve Sinclair aileleri yarı-tanrı ya da biçim değiştiricilerden oluşmaktadır.Arnaud,Mandevil ve Baptist aileleri ise vampir türündendirler.

Bu topluluğun yönettiği New 2’ye gelen Ari,konaklamak için geldiği bir evde oldukça farklı çocuklarla karşılaşır.Bu çocuklar tuhaf görünüşlü ve paranormal bir yapıya sahip çocuklardır.Ya da Novem’in onlara verdiği isim olan ‘’Doue’’ olarak bilinen çocuklar.Ayrıca Ari burada Sebastian adında bir çocuğa karşıda bir takım duygular beslemeye başlıyor.

-SPOILER-
İlerleyen bölümlerde olaylar iyice karışıyor.Ari tüm bu tuhaflıklarla uğraşırken bir de karşısına bir tanrıça çıkıyor.Geçmişi ve kendi kimliği hakkındaki bilgileri ona düşman olan bu tanrıçadan yani Athena’dan öğrenecektir.Annesinin neden öldüğünü ve kendi soyundaki tüm kadınların neden 21 yaşında öldürüldüğünü de.Yani kendi lanetini.
Çünkü Ari,Medusa’nın soyundan gelmektedir.Savaş tanrıçası Athena da ondan işte bu yüzden nefret ediyor.(Yunan mitolojisinden Athena ve Medusa arasındaki düşmanlığı bilmeyen yoktur sanırım.)
Ama Ari kararlıdır.Sahip olduğu bu gücü kontrol etmeyi öğrenecek ve ailesinin intikamını almak için ve New 2’yi Athena’dan kurtarmak için her şeyi yapacaktır.
-SPOILER BİTTİ-

Tüm bunların dışında yazarın mekanları ve nesneleri betimleme şekli oldukça başarılıydı.Benim hayal etmemde büyük fayda sağladı diyebilirim.Yazarın dili de sade diyebileceğimiz bir yapıya sahipti.Ve hepsinden de önemlisi kitabın ana konusuna Yunan Mitolojisinde önemli bir yere sahip olan Medusa hikayesini koyması bence kitaba özgünlük kazandırmış.Yani ben ilk defa Medusa ve soyunun incelendiği ve ana karakterle bağlantılı olduğu bir kitap okudum diyebilirim.

Kısacası oldukça zevkli bir kitaptı.Okumanızı tavsiye ederim.Her ne kadar kitap kapağı orjinali kadar güzel olmasa da kapağa aldanıp sakın okumamazlık yapmayın derim ben ;)
Orjinal Kapak Her Zaman Havalıdır! :D
 -Tanıtım Videosu-

2 yorum:

  1. İkinci kitap çok daha güzel! Kapağı açısından da. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapağı kesinlikle ilk kitaptan daha iyi.Bakalım en kısa zamanda başlıyacağım 2.kitaba :)

      Sil

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers