8 Aralık 2013 Pazar

5.Kitap Canavarları Blog Turu:Çürük ve Harabe | Jonathan Maberry - Yorum



Kitap:Çürük ve Harabe
Yazar:Jonathan Maberry
Yayınevi:Parodi Yayınları
Sayfa Sayısı:473
Tür:Fantastik
New York Times Bestseller Yazarı ve birçok kez Bram Stoker ödülü almış Jonathan Maberyden mükemmel bir eser. Anlam ve kargaşanın mükemmel karışımı. Booklist Bu çarpıcı romanda macera ve felsefe iç içe geçiyor. Publishers Weekly Hayata ve ölüme aksiyonla dolu, düşündürücü bir bakış. Kirkus Reviews Maberrynin kurguladığı zombi diyarı, şimdiye kadarki gördüklerinizden çok daha sürükleyici, gerilim dolu ve duygu yüklü. School Library Journal Yalnızca iki seçeneğiniz var: Çalışmak ya da ölene hatta öldürülene kadar aç kalmak. Zombiler tarafından işgal edilen çorak bir ülke. Kendi yasalarıyla çevrelenmiş küçük bir kasaba. Burada 15 yaşına giren herkes çalışmak zorunda. Çitlerin içinde veya dışında, çalışmayanın sonu açlıktır. Benny artık 15 yaşındadır. Çalışmak için birçok iş dener ancak bir türlü başarılı olamaz. Abisi Tomun sürdürdüğü aile mesleği ise ona göre değildir. Fakat çaresiz kalan Benny, bu işi kabul eder. O bir zombi avcısıdır artık. Ancak istemeyerek üstlendiği bu görev ona bambaşka bir şey öğretir: İnsan olmanın ne demek olduğunu Jonathan Maberrynin, zombi cehenneminde kendi yolunu bulmaya çalışan bir gencin olgunlaşma evresini ustalıkla kaleme aldığı eseri Çürük ve Harabeyi soluksuz okuyacaksınız. 

-Tur Takvimimiz-

-Yorum-
Sizin de bildiğiniz gibi 5.blog turumuzda Jonathan Maberry'nin Çürük ve Harabe kitabını inceliyoruz.Turumuzun bugün ki gününde bendeniz Mavi Kalem kitap yorumum ile karşıınızdayım.Bakalım Çürük ve Harabe için neler demişim:

Kitabın konusuna değinmeden önce şunu söylemek gerek: Çürük ve Harabe’nin kapağı gerçekten harika.Yazılarının kabartmalı olması ve kapağın cezbediciliği bile kitaba başlamam için yeterli olabilir sanırım.Her neyse kitabımızın konusuna dönecek olursak;

Çürük ve Harabe’de ana karakterimiz ‘Benny Imura’nın hayatına tanıklık ediyoruz.Benny,zombiler tarafıından işgal edilmiş çorak bir ülkede yaşıyor.Burada 15 yaşına giren herkes çalışma zorundadır.Çünkü çalışmayanın sonu açlıktır.Bu yüzden de Benny,kendisine uygun bir iş aramaya başlar.Fakat bulduğu hiçbir iş onun için uygun değildir.Bu yüzden de bir ‘’Zombi Avcısı’’ olan abisi Tom Imura,ona ‘aile mesleği’nde yardım etmesini teklif eder.Benny her ne kadar ilk başlarda abisinden gelen hiçbir şeyi kabul etmese de –çünkü abisini,annesinin zombiye dönüşmesine izin verdiği için suçluyor- mecbur kaldığı için bu işi kabul eder.


İşte buradan sonra Benny Imura’nın hayata ve zombilere karşı düşünceleri değişmeye başlıyor.Daha sonra abisinden zombi avcılığı için gerekli bilgileri öğnemeye başlar.Ama her şey bu kadar basit değildir.Çünkü zombileri zevk ve para için öldüren ‘ödül avcıları’ da vardır.Benny tüm bu korkunç öldürme yöntemlerine tanıklık ettikten sonra  o da abisi Tom’un bir zamanlar yaptığı gibi bazı şeyleri sorgulamaya başlar.Her ne kadar karşılarındakiler zombi olsa da onlarında bir zamanlar insan olduklarını ve birer ailelerinin olduğunu düşünmek ve bu berbat işkecelere mağruz kaldıklarını görmek Benny’nin kendi insani duygularında derin yaralar açmaya başlar.Tabi Tom kendisinin diğerleri gibi olmadığını ve bunun nedenlerini  ve niçin yaptığını ona anlatana kadar.

-SPOILER-
Tom,zombileri sadece tek bir neden için öldürüyor.İnsanlar,zombiye dönüşen sevdiklerinin huzura kavuşmaları için Tom Imura’yı kiralıyorlar.Tom da onları elinden geldiğince acısız ve işkence etmeden huzura kavuşturuyor.İşte Benny,burada  anlıyor ki abisinin yaptığı şey ile ödül avcılarının yaptıkları birbirinden tamamen farklı şeyler.
Tabi bir de hikayemizde ‘’Kayıp Kız’’ var.Oldukça tehlikeli bir zombi avcısı olan ve küçük yaşta ödül avcılarının zoruyla ‘’Z Oyunları’’ nda bulunmaya zorlanmış olan bu kız -Lilah- hikayede önemli bir yere sahip.Özellikle Benny için.
-SPOILER BİTTİ-
Evet şimdide biraz kitap hakkındaki düşüncelerimden bahsedeyim.Çürük ve Harabe benim için oldukça hızlı ilerleyen bir kitap oldu.Yazarın dili oldukça akıcı ve kendini okutan bir yapıya sahipti.Sadece bazı yerlerde biraz sıkılmıştım ama ona da çok takılmadım.Ee o kadar olsun değil mi? :D Birde uzun bir aradan sonra birinci kişi değilde üçüncü kişi tarafından anlatılan bir kitap okumak iyi geldi diyebilirim.

Yani kısacası Çürük ve Harabe’yi beğenerek okudum ve ikinci kitabını sabırsızlıkla bekliyorum.Tavsiye edeceğim kitaplar listesindedir artık kendisi J

Katkılarından dolayı Parodi Yayınlarına teşekkür ederiz.
-Çekiliş-
a Rafflecopter giveaway

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers