13 Aralık 2013 Cuma

Hobbit:Smaug'un Çorak Toprakları - Film Yorumu






Vizyon Tarihi: 13 Aralık 2013Yapımı: 2013 - ABD ,YeniZelanda
Tür: Fantastik , Macera
Yönetmen: Peter Jackson
Oyuncular: Martin Freeman,Richard Armitage,Ian McKellen,Cate Blanchett,Evangeline Lilly
Senaryo: Fran Walsh,Philippa Boyens
Yapımcı: Peter Jackson, Fran Walsh
Diğer Adı: Hobbit 2

 Misty Dağları'ndan başarıyla geçen Thorin ve beraberindekilerin Mirkwood ormanındaki zorlu maceralarına odaklanıyor. Yanlarında Büyücü Gandalf olmadan ormanı geçmek zorunda olan Hobbitler insanların yaşadığı bölgeye ulaştığında Bilbo Baggins'in cücelerle olan anlaşması da son bulacak. Yalnız Dağ'a ulaşmak zorunda olan ekip ulu ejder Smaug'un saklandığı inine giden Gizli kapı'yı bulabilecekler mi? Peki güneye doğru gizli bir görev peşinde olduğunu söyleyen Gandalf nerede?
Aylardır yaptığımız geri sayım bugün bitti.Siz de benim gibi ilk filmden sonra bu filmi merakla bekleyenlerden misiniz?Eğer öyleyse harika bir film sizi bekliyor diyebilirim.Hangi filmden mi bahsediyorum? Tabiki de Hobbit'in film serisinin ikinci filmi olan ''Smaug'un Çorak Toprakları'ndan.Film sizinde bildiğiniz gibi bugün türkiyede vizyona girdi.Bende filmi ilk günde izleyenlerden birisi oldum.Ve boşuna heyecanla beklememişiz bu filmi diyebilirim rahatlıkla.İsterseniz daha fazla uzatmadan biraz filmden ve karakterlerden bahsedeyim.Sonrada görüşlerimi belirteyim.

Bildiğiniz gibi birinci film ''Beklenmedik Yolculuk'' da Gandalf ve cüceler yanlarında 'Bilbo Baggins' adında bir hırsızla yani bir 'hobbit' ile bir maceraya atılmışlardı.Maceralarının amacı cücelerin topraklarını geri almak ve cücelere ait olan destansı hazineye ulaşmaktı.İkinci filmimizde ise bu serüven kaldığı yerden devam ediyor.Ama bu kez önlerinde çok daha büyük tehlikeler ve engeller var.Bunlardan en önemlisi de hiç şüphesiz korkunç ejderha 'Smaug'.
J.R.R.Tolkien'in yazdığı Hobbit kitabı her ne kadar tek bir kitap olsa da yani Yüzüklerin Efendisi gibi bir seri kitabı olmasa da Peter Jackson film uyarlamasında kitabın tamamını 3 film olarak beyaz perdeye aktaracak.Bunu duyunca benim aklıma direkt şu geldi: ''Bu kitapta 3 filme sığdırılacak kadar fazla olay yok gibi duruyor,acaba yönetmen kitaba bağlı kalmayıp ek hikayeler yazıp onları da mi filme ekleyecek?'' Evet öylede yapmış.Ama bu beni rahatsız etmedi izlerken.Mesela şu korkunç ork ''Azog'' orjinal kitapta yok.Yani film için yaratılmış bir karakter.Onun dışında Hobbit kitabında Yüzüklerin Efendisi'nden tanıdığımız ''Legolas'' karakteri de yok.Adı bile geçmiyor ama beyaz perde de Legolas'ı ve yine film için yaratılmış bir başka karakter olan nam-ı diğer dişi elfimiz ''Tauriel'' de görüyoruz.Açıkçası ben filmi izledikten sonra iyi ki bu karakterler de filme dahil olmuş dedim kendi kendime.Böylece filme daha da bir renk ve aksiyon katıldığını düşünüyorum.
Bir de hem kitapta olan hemde filmde yer alan bir karakter var. Şekildeğiştirici ''Beorn''.Beorn karakteri her ne kadar okurken hayal ettiğim tarzda bir karakter olmasa da izlerken pek göze batmadı diyebilirim.İstediği zaman devasa bir ayıya dönüşebilme yeteneğine sahip olan Beorn,Gandalf ve dostlarına serüvenlerinin bir kısmında yardımcı olarak karşımıza çıkıyor.

Bir de kitapta Gandalf'ın serüvenin ortasında birden yok olmasının nedeni tam olarak açıklanmasa da filmde bu kısım yani Gandalf'ın serüveni bırakıp başka bir yere gidişinin nedeninin anlatılması hoşuma gitti.Böylece olayları daha geniş bir çerçeveden izleme şansımız oldu.Yani tüm bunların arkasında kimin olduğunu.

Son olarak şunu söylemek istiyorum.Filmi biraz uzun bulsam da 2-2,5 saatliğine tekrar Orta Dünya'da bulunmak oldukça keyifliydi.Oldukça başarılı bir film olmuş diyebilirim rahatlıkla.Yani kısacası izleyin,izlettirin derim ve Ed Sheeran'ın film için yaptığı ve filmin sonunda çalan parçası ''I See Fire'' ile sizi başbaşa bırakıyorum.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers