28 Haziran 2014 Cumartesi

Yorum: Alev Deneyleri | James Dashner

''Kural yok. Yardım yok. Ya başarırsın ya ölürsün. ''

Kitap:Alev Deneyleri
Yazar:James Dashner
Yayınevi:Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı:400
Tür:Distopya
Puan:5/5
Labirent bulmacası çözülünce her şeyin sona ermesi gerekiyordu…
Thomas, Labirent'ten kaçışın tüm Kayranlılar için özgürlük anlamına geldiğini düşünmektedir. Fakat İsyan'ın işi henüz bitmemiştir. İkinci Aşama daha yeni başlamıştır: Alev Deneyleri.
Kural yok. Yardım yok. Ya başarırsın ya ölürsün.
Güneş ışınlarından en fazla etkilenen bölge olan Alev'i geçmek için iki haftaları vardır ve İsyan, işlerini zorlaştırmak için karşılarına binbir türlü tehlike çıkarmaya hazırdır.
Arkadaşlıklar sınanacak. Sadakat sorgulanacak. Hiçbir şey kesin değil!
Kayranlılar önlerine çıkan tüm tehlikelerle yüzleşmeye hazır olsalar da kurtuluşun tek yolu diğerlerini yok etmekten geçiyor olabilir.
-Yorum- 
Kitap gerçekten çok iyi başladı. İlk sayfalardan itibaren gerilim ve aksiyon kendini gösterdi.  İlk kitabın sonunda sizinde bildiğiniz gibi Thomas ve Kayranlılar Yaratıcılar tarafından Labirentten kurtarılmıştı. Kitap,her şeyin sona erdiğini ve sonunda kurtulduklarını düşünen Thomas'ın bir anda kendisini ve Kayranlıları yeni bir belanın ortasında bulmasıyla başlıyor.Yaratıcılar onları kurtardıktan sonra hepsini  güvenli bir yere kapatmıştı. Ama şimdi Thomas bu yerin o kadar da güvenli olmadığını düşünüyor.  Artık Terasa'ya ulaşamıyor ve onları Labirentten çıkaran Yaratıcıların hepsini boyunlarından asılmış bir şekilde buluyor. Saklandıkları binanın dışındaki zombivari ve kendilerine "Deli" diyen bir grup insanın onlara saldırmaya çalışması da cabası. 


Tüm bunlar yetmezmiş gibi kendilerine İSYAN diyen bir grup insan Kayranlılara Labirentten sonra ikinci bir görev veriyor. Alev Deneyleri görevini. Tüm Kayranlılar bu görevi yapmak zorundadır çünkü İSYAN hepsine "Işıl" adını verdikleri bir virüs bulaştırmış ve hayatta kalmak istiyorlarsa bu görevi tamamlamaları gerektiğini ve tedaviye de bu yol ile ulaşabileceklerini söylemiştir. Artık Thomas ve Kayranlıları, Labirentten daha zor bir görev beklemektedir. 

Kitabı gerçekten çok sevdim. Zaten kitap daha ilk sayfalarından kendini belli ediyor ve size kaliteli şeyler vadetmeye başlıyor. Yazarın istisnasız her bölümde yaptığı şaşırtmalar ve bölüm sonlarındaki heyecan kitabı daha da sürükleyici kılıyor. Ve kullanılan dil de çok başarılı, yani siz daha ne olduğunu anlayamadan sayfalar akıp gidiyor. Serinin ikinci kitabında, ilk kitaptaki karakterlerin yanı sıra birçok yeni karakter ile daha tanışıyoruz. Benim bu karakterler arasında en çok ısındığım Brenda oldu :) Bir de Alev Deneyleri'nde, ilk kitapta önemli bir rolü olan Teresa'yı pek fazla göremiyoruz. Genel olarak Thomas ile olan zihin konuşmalarına tanık oluyoruz ama Teresa'nın çok fazla gözükmemesi beni o kadar da rahatsız etmedi sanırım. Çünkü Teresa dışında şaşırtıcı başka olaylara dikkat kesildim diyebilirim :D
Alev Deneyleri'ndeki yeni canavarımız :D
Kitabın sonunda ise yavaş yavaş birkaç sorumuza cevap alıyoruz. İSYAN'nın kim olduğunu ve amaçlarını, bu çocuklarla birlikte ne yapmaya çalıştıklarını falan. Ama bu sorulara cevap bulurken kitap yine ilk kitapta da olduğu gibi yeni soru işaretleri ile sonlanıyor. Thomas ve diğerlerine ne olacak duygusu iyice heyecanlandırıyor sizi ve devam kitabını dört gözle beklemenize neden oluyor.

Çok uzattım biliyorum, o yüzden hemen toparlıyorum. Alev Deneyleri "bana göre" ilk kitaptan bir tık daha iyiydi. Oldukça sevdim, aksiyon ve merak duygusu hiç eksik olmayan bir kitaptı. Kitap bana bitirdiğimde "İşte distopya dediğin böyle olur!" dedirtti diyebilirim rahatlıkla ;) 

Serinin 3.kitabının kapak tasarımı.

7 yorum:

  1. Kitabı çok yakın zamanda okuyacağım için yorumun sadece son paragrafını okudum ve sevindim :) Keyifli okumalar

    YanıtlaSil
  2. Çok gaza getirici bir yorum olmuş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kitaptan sonra ben de acayip gaza gelip başladım bunu okumaya ve beklentilerimi rahat bir şekilde de karşıladı. Hazır filmi izlemişken ikinci kitapla devam et derim :D

      Sil
  3. Ben 100. sayfalardayım ve hala Teressa gelmedi, geri gelecek mi lütfen söyle :'(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teresa bu kitabın başlarında çok gözükmüyor ama ileride geri gelecek tabi ki, merak etme :D

      Sil
  4. Son İsyan başta çok eğlenceli başlamıyor ancak sonradan tüm olanları anlıyorsunuz.Teresa'nın ihanetleri devam ediyor. Seriye bayıldım diyebilirim.

    YanıtlaSil
  5. İlki kadar iyi değil bence; zorlama bir bölüm gibi geldi bana. Her şey çok hızlı ve olaylar konusunda hayal gücünü kullanmamızı çok engelliyor yazı. Hep onun dediği şekilde sürprizler karşımıza çıkıyor. Biraz da tahminler çıksın be yahu! Bu kitabın film olarak çekiminin daha kolay olacağını ve filminde senaryoya çok ekleme yapılacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers