17 Mayıs 2013 Cuma

Safkan-Jennifer L. Armentrout | Kitap Yorumu


-Kitap Künyesi-
Kitabın Adı:Safkan(Pure), Melez Sözleşmeleri 3
Yazar: Jennifer L. Armentrout
Çevirmen: Bilge Nihan Zileli Alkım
Yayınevi: DEX
Sayfa Sayısı: 412
Baskı Yılı: 2012

                                                -Arka Kapak-

''Bir yanda ihtiyaçlar. Bir yanda kader...

Doğaüstü bir yaratık olmak tam olarak muhteşem bir şey değil; özellikle her gittiğin yere "diğer yarının" da gittiği düşünülürse. Seth, eğitimde, ders dışında ve hatta yatak odasında Alexandriayla birlikte ve bu hiç de eğlenceli değil. Aralarındaki bağın kabuslardan uzak kalmak gibi faydaları da var ama Alexin safkan yasak aşkı Aidena olan hisleri üzerinde hiçbir etkisi yok. Ya da Aidenın onun için feda edecekleri üzerinde.

İblisler binayı istila edip öğrencilere saldırınca tanrılar furileri salıyor üzerlerine. Furiler, öğrencilere ve tanrılara karşı en ufak tehdidi ortadan kaldırmakla görevliler, buna Alex ve diğer Apollyon Seth de dahil. Bu sorunlar yetmezmiş gibi, gizemli bir varlık Sethi tehdit ediyor, Alex de tehlikede. İşin içine tanrılar girince bazı kararlardan geri dönmek çok ama çok zor. Alexandria kaderinde yazanla bilinmez arasında bir seçim yapacak. ''

Safkan, Melez Sözleşmeleri serisinin ikinci kitabıdır.

                            -Yorumum-

Bu kitabı nasıl anlatacağımı gerçekten bilmiyorum.O yüzden direkt konuya gireceğim.Kitap,esas kızımız Alex’in Akit’te aldığı savaş eğitimleri ile başlıyor.Çünkü Alex bir melez ve melezler savaş eğitimleri alıp birer Avcı oluyorlar ve  Safkanları korumakla yükümlüler.Alex’e bu eğitimlerinde her zaman ki gibi Aidan yardım ediyor.Tabi daha sonralarda İlk Apollyon’umuz olan Seth de Alex’in eğitimlerinde büyük rol oynayacak.
Her neyse,kitabın ana hatlarından bahsedecek olursak;Akit’te Alex’in hayatı her zamanki diyebileceğimiz şekilde geçiyor.Gün içerisinde eğitimlerine devam ediyor,en yakın dostu Caleb ile takılıyor ve ara sırada okuldaki düşmanı Lea ile atışıyor.Evet,Alex’in  Akit’teki sıradan hayatın işte böyle devam ediyor.Derken iblislerin Akit’lere saldırmasıyla her şey değişiyor.Farklı eyaletlerdeki Akit’lere saldıran iblisler melezleri dönüştürüp okuldaki öğrencilerin hayatlarını riske sokuyor.Ve Alex’in yaşadığı Akit’e de bir saldırı olmasıyla olaylar daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor.Çünkü okula saldıran iblis bir melezi iblise dönüştürmüştür.Artık okul eskisi kadar güvenli değildir.Bu durumda yönetimin okulu iyi koruyamadığını düşünen tanrılar okulu korumaları için ‘’furi’’leri serbest bırakıyor.

Bu olay her ne kadar iblislere karşı bir önlem gibi gözükse de Alex ve Seth için de bir tehtid oluşturmaktadır.Çünkü furiler taş hallerinden kurtulup canlandıklarında sadece iblisleri değil tehtid olarak gördükleri Apollyon’ları da yok etmek isteyecekler.
Tüm bu içinden çıkılmaz olaylar arasında Alex ve Seth eğitimler sırasında daha da yakınlaşıyorlar.Alex her ne kadar Aidan’ı  sevse de bir yönüyle de Seth’ten hoşlanmaya başlıyor.Çünkü Alex Uyandığında Seth ve birbirlerini tamamlayıp bir bütün olacaklar.Yani Alex’in kaderinde Seth’e ait olmak var.

-SPOILER-

Bu kısım kitap hakkında oldukça önemli olduğu için bir uyarı vereyim dedim.Kitabın ilerleyen kısımlarında okulda dolaşan melez iblis,öğrencilerin hayatını tehtid ededursun,Alex ve en iyi dostu yine bir gece gizlice etrafta dolaşıp yiyecek bir şeyler almak için dışarı çıkarlar.Ama o gece onları bir sürpriz beklemektedir.Okulda dolaşan melez iblis ve arkadaşlarının saldırısına uğrayan Alex,Caleb ve Lea ellerinden geldikleri kadar iblislerle dövüşmeye çalışsalarda Caleb iblis saldırsından o kadarda şansı kurtulamamıştır.Göğsüne gelen bir bıçak darbesiyle Alex’in kollarında hayatını kaybeder.
Bu olay olduktan sonra yazar Alex’in duygularını çok iyi anlatmış bana göre.Çünkü okurken insan birazda olsun duygulanmıyor değil.Yazar burada artı bir puanı hak ediyor doğrusu.

-SPOILER BİTTİ-

Olaylar devam ederken,Alex’in New York Akit’indeki duruşma günü yaklaşıyor.Bunun içinde oldukça katı kuralların işlediği-safkan melez kastı hakkında- Akit’e gitmek için yola çıkıyorlar.Duruşma Alex’in geçen sene annesi ile yaşadıkları hakkında oluyor.İblis saldırılarından Alex’İn sorumlu olduğunu düşünen konsey üyeleri oldukça katı düşünceler içindeler.

Ayrıca yazar konseyin bulunduğu sahneleri bence iyi bir şekilde betimlemişti.Açıkçası ben kafamda canlandırmakta pek zorlanmadım ve yazarın bu kısımda yarattığı mekan ve karakterleri de oldukça beğendim.

Daha sonra iblisler konseye saldırıya geçiyorlar.Aslında başından beri planladıkları konseyi ele geçirmek ve iki Apollyon’a sahip olmaktı.Bu saldırı sırasında safkanların hayatları tehlikede olduğundan furiler hayat buluyor ve iblislerle savaş veren Alex ve arkadaşlarına bir yere kadar yardım ediyor.Dikkat edin bir yere kadar dedim,çünkü iblisler haricinde Apollyonlar da onlar için bir tehtid oluşturmakta.Ve bu iblis savaşı içinde Alex ve Seth furilerle de uğraşmak zorunda kalıyor.

Kitabın sonunda ise yazar bazı soru işaretleri bırakarak gelecek kitap için heyecanlamamıza neden oluyor desem yalan olmaz sanırım.Çünkü ben şimdiden serinin üçüncü kitabını okumayı dört gözle bekliyorum.Evet şöyle bir toparlayacak olursak;kitabı oldukça beğendim.Gerek yazarın bazı duyguları iyi bir şekilde anlatması,gerek farklı mekan ve karakter betimlemeleri ile kitaba renk katması ve gerekte savaş ve mitolojik olayları iyi bir şekilde aktarması ile yazarımız Jennifer L. Armentrout şimdiden benim favori yazarlarım arasındaki yerini almış bulunuyor. :D

Son olarak kitaba verdiğim puandan bahsedeyim.Kitaba 5 üzerinden hak ettiğini düşünerek 5 veriyorum.


-Safkan Kitap Tanıtım Filmi-




3 yorum:

  1. Yazar gerçekten iyi. Çok güzel bir yorum olmuş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazar iyi yazıyor gerçekten.Teşekkürler :)

      Sil
  2. Mai kalem,senin yorumlarıı okuyunca kitabı daha çok okumak istiyorum ve spoiler verdiğin yerleri haycanla bekliyorum yorumlarını çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers