11 Eylül 2012 Salı

Percy Jackson ve Olimposlular Serisi-Son Olimposlu (5. ve Son Kitap)

-Son Olimposlu-



Arka Kapak:Şanslarının çok az olduğunu bilmelerine rağmen,melezler bütün bir sene boyunca Titanlara karşı verecekleri savaş için hazırlık yaptılar.Kronos'un ordusu artık her zamankinden çok daha güçlü;ve gücü,safhına kattığı her tanrı ve melezle birlikte daha da büyüyor.

Olimpos'un Tanrıları her yeri yakıp yıkan Tayfun'la uğraşadursun,Kronos neredeyse savunmasız kalan Olimpos'a,New York'a yürüyor.Şimdi bütün iş Percy ve melez ordusuna kalmış durumda.

New York Times çoksatanlar listesinin müdavimi olan bu dizinin son kitabında Percy'nin yıllardır beklenen on altıncı yaş kehaneti açığa çıkıyor.Batı medeniyeti,Manhattan sokaklarında büyük bir savaşla karşı karşıya ve Percy belki de kendi kaderine karşı savaşıyor olmanın korkusuyla yüzleşiyor.



Benim Yorumum(SPOILER İÇERİR):
*Özet niteliği taşımaktadır.
Percy Jackson ve Olimposlular seri ‘’Son Olimposlu’’ adlı kitapla son bulmaktadır.Kitapta ise şunlar anlatılmaktadır:Kitap Percy ve kamptan bir arkadaşının Luke’un ve de Kronos’un bulunduğu gemi olan Prensens Andromeda’ya gizlice girmesi ve gemiyi havaya uçurmaya çalışmaları ile başlamaktadır.Ancak bu planları istedikleri gibi gitmez,çünkü yakalanırlar ve Kronos’un karşısına çıkarılırlar.Artık ikiside sonlarının geldiğini düşünür.Ama sonra Percy’nin arkadaşı kendi hayatını feda ederek gemiye yerleştirdikleri bombaları patlatır.Böylece Prenses Andromeda gemisi Kronos ve ordusuyla beraber havaya uçar.Bu sırada Percy bu patlamadan kurtulmuştur ve kampa geri dönerken aklında hala Kronos’un yaşadığı fikri vardır.
Kampa döndüğünde tüm bu tatsız olayları anlatır ve Kronos’tan bahseder.Ve günler geçtikçe Percy ve kamptakiler Kronos’un saldırması için iyi bir fırsat kolladığını düşünmektedir.Bu arada Percy’nin geçen sene Nico’nun ona Luke’u yenebilmelerinin bir yolu olduğunu söylemesi aklına gelir ve Nico ile görüşerek oldukça tehlikeli bu görevi yapmaya karar verirler.Görev ise şudur:Luke bedenini Kronos’a vermeden önce yenilmez bir güce sahip olabilmek için Styks Nehri’ne girmiştir ve bu sayede yenilmez bir güç elde etmiştir.Percy’ninde yapması gereken budur.Yani Styks Nehri’ne girerek yenilmez bu gücü elde etmelidir.Ve daha sonra da Percy bunu başarır.

Bunlar olurken tüm tanrıları korkutan ve huzursuz eden bir şeyle karşılaşırlar.Bu şey ‘’Tayfun’’ adı verilen bir yaratıktır.Tüm tanrılarını korktuğu ve bir türlü yenmeyi başaramadığı yaratık Kronos’un safhına katılmış ve Manhattan’a doğru ilerlemeye başlamıştır.Olimpos tanrıları ise bunu engellemek için hep beraber bir araya gelerek Tayfun ile savaşmaya başlarlar.Bir tek Poseidon onlara katılamaz,çünkü tüm bunlar olurken o da okyanusların altında bir zamanlar eski deniz tanrılarından olan Okianus ile kendi savaşını vermektedir.
Tayfun ilerlemeye devam ederken Percy ve arkadaşları Manhattan’ı korumak ve Kronos’un ordusuna karşı gelerek onların Empire State binasının 600. Katına yani Olimpos’a çıkmalarını engellemek için savaşa girmişlerdir.Günler Kronos’un ordusuna karşı Manhattan’ı savunmakla geçer ve bir süre sonra artık daha fazlasını dayanamayacaklarını  ve Kronos’un onları yeneceğini düşünmeye başlarlar işte tam o sırada ölülerin tanrısı Hades yardımlarına gelir.Sonunda Nico,babasını Olimpos için savaşması konusunda ikna edebilmeyi başarmıştır.Hades’in ölüler ordusu Kronos’un titan ordusuna karşı üstün gelmiştir.

Ama hala her şey Kronos’un lehinedir.Çünkü ordusu yok olsada tüm tanrıların baş etmekte zorlandığı Tayfun yoldadır ve gittikçe yaklaşmıştır.O geldiğinde Kronos tüm Olimposu yerle bir etmeyi başaracaktır.Tayfun’u yok etmenin tek bir yolu vardır o da tüm Olimpos tanrılarını bir araya gelerek ona karşı çıkmalarıdır.İşte bu sırada Percy,Kronos’un planını anlamaya başlar.Kronos,Poseidon’un kendi krallığı için savaş verirken Olimpos için savaşamayacağını daha önceden biliyordur çünkü Poseidon’un savaştığı titanıokyanuslara Kronos yollamıştır.Böylece tüm Olimpos tanrıları bir arada olmadığından Tayfun’u da yok etmek imkansız olacaktır.Bunu anlayan Percy babasından yardım ister ve ona Olimposun ancak bu şekilde kurtulabileceği söyler.Ve Poseidon Olimpos için savaşmaya geldiğinde tüm tanrılar bir arada Tayfun’a karşı gelirler ve onu yenmeyi başarırlar.Bu sırada da Kronos, Percy ve Annabeth ile savaş vermektedir.Luke’un bedenini kullanan Kronos ile savaşan Annabeth o sırada Luke’un gözlerinin içine bakar ve onun iyi birisi olduğunu ve bunu yapmak istemediğini Luke’a söyler.Kronos her ne kadar bulunduğu bedeni kontrol etmeye çalışsada Luke bedeninin gücünü geri alır ve kahramanca bir davranış sergileyerek kendisini Annabeth’in bıçağı ile bıçaklar.Böyle Luke,Kronos’un yok olmasını sağlamıştır.Ancak bunu yaparken kendi hayatını da kaybetmiştir.


Kitabın sonlarında ise tüm bu kayıplar törenlerle anılır ve Manhattan ve Melez Kampı onarılmaya,yaralılar tedavi edilmeye başlanır.Her şey eskisi gibi olmuştur artık.Ayrıca artık melez kampında bir kişi daha vardır o da yeni kahin olan Rachel’dır.Kitapla ilgili yorumumu da Rachel’in ilk Büyük Kehaneti ile bitirmek istiyorum.Kehanet şöyledir:

‘’Yedi Melez çağrıya kulak verecek,
Dünya fırtınada ya da ateşte yok olacak.
Son nefesleri pahasına bir söz verilecek,
Ve düşmanlar Ölümün Kapısı’na dizilecek.’’

-Son-

(Yorumlarını bekliyorum.)

12 yorum:

  1. harika gerçekten çok beğendim filminide yapsınlar izlemek okumaktan daha zevklidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin ol bi seyin kitabini okumak filmini izlemekten daha iyi. Filmde yonetmenin acisindan goruyosun hikaye degistiriliyo ama kitapta oylemi. Kendin hayal ediyosun o anı.

      Sil
  2. harika bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. offf ya filmi neden yok süpperr

      Sil
  3. Serinin ikinci kitabı olan ''Canavarlar Denizi'''nin filmi bu yaz gösterime girecek.Ondan sonra da umarız diğer filmlerin arasını açmazlar. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Merhaba Canavarlar Denizini yayınladılar ama diğer kitaplar ne zaman yayına girecek çok merak ediyorum , bide Özetlerinizi çok seviyorum ama neden bilmiyorum özeti okuduktan sonra hemen kitabini alıyorum - Özge-

      Sil
  4. Özge Hanım yorumunuz için teşekkür ederim.Evet Canavarlar Denizi ve serinin tüm kitapları zaten çoktan yayınlandı.Diğerleri ne zaman yayınlanır derken filmleri kastettiniz sanırım,eğer doğru anladıysam serinin 2.filmi yeni çekildi.3. film ile ilgili net üzerinden henüz hiçbir şey görmedim ama bellide olmaz bakarsınız arayı açmadan 3. devam filmiyle karşımıza çıkarlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sey bide Kayıp Kahramanı da yayınlarsanız sevinirim.teşekkürler

      Sil
  5. Devam serisi de var: Olimpos Kahramanları. Bu sonbahar 4. kitap çıktı, gelecek sonbaharda bu seri de bitecek ve yeni seri gelmeyecek! kesin sıkıntıdan patlayacaz yaaa. Ühü ühü seri bitiyorrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Olimpos Kahramanları serisine de başlamayı çok istiyorum.Ama bir türlü vaktim olmuyor,en kısa zamanda başlamak istiyorum :)

      Sil
  6. Özge Hanım,Kayıp Kahraman sanırım Olimpos Kahramanları serisinin ilk kitabı,ben henüz o seriye başlayamadım ama en kısa zamanda başlamayı düşünüyorum.Okuduktan kısa süre sonra blogta yorumuma ulaşabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  7. Helal be kardeşim. Gerçekten o kadar aradığım siteyi, bloğu sonunda buldu. Hakkını helal et valla o kadar emek vermişsin :)

    YanıtlaSil

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers