22 Haziran 2014 Pazar

Yorum:Aynı Yıldızın Altında | John Green

''Hayatın Anlamını Bulmanın, Âşık Olmanın ve Alınan Her Nefesin Farkına Varmanın Öyküsü''


Kitap:Aynı Yıldızın Altında
Yazar:John Green
Yayınevi:Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı:320
Tür:Yetişkin-Romans
Puan:4/5
On altı yaşındaki kanser hastası Hazel Grace'in birkaç yıl daha yaşamasını garanti eden tıp mucizesine rağmen hastalığı ölümcüldür ve konulan teşhisle birlikte yıldızlar, öyküsünün son bölümünü çoktan kaleme almıştır. 
Fakat Augustus Waters isimli yakışıklı bir sürpriz karakter, Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubu'nda boy gösterince Hazel'ın hayatı bambaşka bir yöne sapar ve bu zeki çocuğun çekimine karşı koyamayan kızın öyküsü yeniden yazılır... 

-Yorum-
Bu kitabı uzuuuun zamandır okumak istiyordum. Kitap çıktığında internette hakkında birçok yorum okudum ama bir türlü kitabı alıp okuyamadım. Bugüne kısmetmiş. Öncelikle kitabın ciltli olmasından bahsedeyim. Sanırım kitaplığımdaki ilk "gerçek anlamda ciltli" kitap oldu Aynı Yıldızın Altında. Ciltli ile ciltsiz arasındaki kalmış bir kitabım olduğu için böyle diyorum :D Örneğin Deliryum.

Her neyse kitaptan bahsedecek olursam; kitabın ana karakteri ve anlatıcısı olan Hazel Grace 16 yaşında ve ciğerlerindeki bir hastalık yüzünden kanser tedavisi gören bir kızdır. Hastalığı yüzünden sürekli yanında bir oksijen tüpü ile gezmektedir. Yaşadığı hayatı kitaplar,filmler ve kanser tedavilerinin gittiği bir destek grubu arasında geçmektedir. Yani anlayacağınız hayatı oldukça monotondur. Ama hastalığı yüzünden karamsar bir yapıda değil, aksine yer yer hastalığı ve ölüm hakkında dalga geçebilen birisidir Hazel. Bir gün gittiği destek grubunda Augustus Waters adında bir çocuk ile tanışır ve uzun zaman sonra aşkı tekrar hissetmeye başlar. Tanıştığı bu adam onun gibi kanser ve hastalıkları umursamayan ve onun kafa dengi birisidir. Kısa sürede birbirlerine aşık olurlar.

Açıkçası şunu söylemem gerek Hazel ve Augustus çiftini birbirlerine çok yakıştırdım. Ve kitap her ne kadar Hazel'in ağzından anlatılsa da,onun hakkında daha fazla şey bilsek de ben Augustus karakterine daha fazla ısındım. Hayata bakış tarzı ve esprileri çok hoşuma gitti. Kitap gerçekten güzel başladı ve bence sonu da kitaba uygun bir şekilde bitti. Kitabı bitirince Augustus'a daha da bir ısındım. Kitabın sevdiğim kısımları dışında sevmediğim bazı kısımları da oldu tabi. Gerçi "sevmediğim kısmı" desem daha doğru olur. Çünkü sadece bir kısımdan pek hazetmedim diyebilirim. O da çiftin bir roman yazarını bulmak için Amsterdam'a gittikleri kısımdı. Bilmiyorum belki de bana öyle gelmiştir ama o kısımları biraz gereksiz buldum ve açıkçası biraz sıkıldım.

Ama bunun dışında kitap gerçekten "hoş"tu. Bitirince hissettiğim şeyi ancak böyle açıklayabilirim sanırım. Yazarın kullandığı dilden de bahsetmem gerekirse; John Green oldukça sade ve akıcı bir dil kullanarak hayata bakışımızı ve bundan sonra bazı şeyleri daha farklı düşünebilmemizi sağlayabilecek şeyler yazmış. Aynı Yıldızında Altında benim okuduğum ilk John Green kitabıydı ve bu kitaptan sonra yazarın çıkan diğer üç kitabını da okumak istiyorum. Yani demem o ki siz siz olun John Green okumaya devam edin. -Çok iddialı olmamıştır umarım- ;)

4 yorum:

  1. Bende geçen hafta okudum kitabı.Karakterler ve konuşmaları çok eğlenceliydi. Ama yurtdışı seyahatleri neredeyse tam bir fiyaskoydu.Özellikle yazarla buluşmaları. Bence bu buluşmayı anlamlı kılacak birşeyler eksik kaldı.Ne bileyim, Anna ya dair daha elle tutulur bilgiler edinebilirlerdi, Anna nın yazarın kızı olduğunu orada öğrenebilirlerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum,biraz daha anlamlı kılacak şeyler olsaydı o kısımda eminim ki kitap benden tam puan alabilirdi :)

      Sil
  2. Okurken salya sümük gittiğim bir kitap. Ama aynen Amsterdam kısmı birazcık şeydi. Onun dışında çok iyi bir kitaptı. ^^

    YanıtlaSil
  3. Benimde ilk John Green kitabım olmasına rağmen diğer kitaplarını gözüm kapalı alırım artık. Tabii bunda tüm kitaplarının ciltli olmasının da etkili olduğunu söyleyebilirim :)

    Bu arada seni mimledim :))

    YanıtlaSil

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers