16 Ağustos 2013 Cuma

İnceleme: Kaçığın Kızı | Megan Shepherd


-KÜNYE-
Kitap:Kaçığın Kızı
Yazar:Megan Shepherd
Tür:Korku-Gerilim
Yayınevi:DEX
Sayfa Sayısı:392
Çevirmen:Belgin Selen Haktanır
Puan:3,5


-TANITIM-

Juliet Moreau Londrada temizlikçi olarak çalışıyor ve hayatını yerle bir eden skandalı düşünmemeye çalışıyordu. Yıllar önce babası, yaptığı korkunç deneyler yüzünden suçlanınca, ortadan kaybolmuştu. Bir gün babasının ölmediğini, çalışmalarına devam ettiğini öğrendi. Böylece, babasının genç asistanı Montgomery ve gizemli kazazede Edwardla birlikte babasını bulacağı adaya doğru yolculuğa çıktı. Juliet, adada korkunç gerçeklerle yüz yüze gelecek; kendi kanında da taşıdığı, babasının dehasının ve deliliğinin sınırlarını keşfedecek…
 Dr. Moreaunun Adasından esinlenen Kaçığın Kızı karanlık ve nefes kesen bir gotik korku romanı.


-YORUM-
Kitabın ana karakteri Juliet Moreau Londra’daki King Üniversitesinde çalışan bir temizlik görevlisidir.Geçimini bu işle sağlayan Juliet,ünlü bir cerrah olan babası Dr.Henri Moreau’nın bilim için yaptığı çılgınca deneyler sonucunda Londra’dan kovulduktan ve babasının,kendi doktor arkadaşları arasında dışlandığından beri bu soyadını gizleyerek yaşamaya çalışmaktadır.Çünkü her kim Moreau soyadını duysa Dr.Henri’yi ve onun yaptığı akıl almaz,çılgınca deneyleri hatırlıyor.Bu yüzden de Juliet babasının işlediği bu günah yüzünden dışlanmaktadır.

Zorla geçindiği bu hatta yıllardır haber alamadığı babasından umudu kesmiş ve artık onun öldüğü kanısına varmıştır.Ta ki bir gün eski hayatından çıkıp gelen arkadaşı Montgomery,babasının hala hayatta olduğunu söyleyene kadar.

Babasının hayatta olduğunu öğrenen Juliet,onu bulmak için çocukluk arkadaşı Montgomery ile birlikte bir gemi ile Pasifiki aşarak babasının bulunduğu adaya doğru yola çıkar.Ancak bu ada normal bir yer değildir.İçinde korkunç bir sırrı barındırmaktadır.Juliet’in babası bu adada korkunç deneyler yapmaktadır.Hayvanlar üzerinde canlı olarak yaptığı bu deneylere şahit olan Juliet artık babasından iyice soğumuş ve onun bir canavar olduğunu düşünmeye başlamıştır.

Bunlar yaşanırken,adada bulunan adalı insanlar tek tek öldürülmeye başlanmıştır ve bunu yapan yaratık Juliet ve diğelerinin de hayatlarını tehlikeye atmaktadır.Bu yüzden de Doktor ve Montgomery,adamlarını toplayıp adada bu yaratığı aramak için yola koyulurlar.

Kitapta bu kısma kadar,yani canavarın anlatıldığı kısıma kadar heyecanı arttıracak bir kısmın olduğunu söylemek yanlış olur benim açımdan.Başlarda olayların biraz yavaş ilerlediğini ve okurken yer yer sıkıldığımı fark ettim.Bilmiyorum,belki bunun nedeni kitabın ana temasında fantastik ögeleri pek fazla içermiyor olması olabilir ama bunun dışında da kitapta oldukça fazla göze batan yazım hatalarının da olması kitaptan biraz daha soğumama neden olmuştu diyebilirim.

Kitabın esinlenildiği eserin filmi.
Bunların dışında olumlu yönleri yok muydu diyeceksiniz.Vardı tabiki.Juliet’in ve kitapta önemli rolleri olan ana karakterler hakkındaki bilinmeyen gerçeklerin anlatıldığı kısımlar kitaba renk katmıştı.Bu kısımları oldukça beğendiğimi söylemek isterim.

Evet,genel olarak kitabın konusu ve benim kitap hakkındaki düşüncelerim böyle.Son olarak kitap için verdiğim puana gelecek olursak;

Kitaba 5 üzerinden 3,5 veriyorum. J 

''Adalet sisteminin adil olduğu son şey, adalettir.''

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers