11 Kasım 2013 Pazartesi

İnceleme:Güzel Şeytan | Kelly Keaton



''Tehlikeli bir güzellik her zaman daha cezbedicidir.''



Kitap:Güzel Şeytan
Yazar:Kelly Keaton
Yayınevi:Dex
Sayfa Sayısı:248
Tür:Fantastik
Vazgeçilmez bir güç.
Kazanılması gereken bir savaş.
 Karanlıgın Kızının sonundaki korkunç mezarlık savaşından sonra Ari ve arkadasları neyle karsı karsıya olduklarının farkındalar. Arinin basında Medusa laneti var ve bir gün dönüsecegi sey kabuslarına giriyor. Daha da kötüsü, tanrıça Athena küçük Violetı kaçırdı ve simdi Ariyi yok etmekle tehdit ediyor.
 Ari, gözlerini ayıramadıgı Sebastian ile birlikte Athena hakkında ögrenebilecegi kadar çok sey ögrenmenin ve Violetı kurtarmanın pesinde. Fakat iyilikle kötülügün savası düsündügünden çok daha büyük çapta. Bugüne dek hayal bile edemedigi kadar dehsetengiz bir dünyaya çekiliyor yavas yavas.
Karanlıgın Kızı ikinci kitapla devam ediyor. Bir kez daha mitoloji ve kötülük, bugünkünden çok farklı bir New Orleansta kol gezmeye devam ediyor. 

-Yorum-
Serinin ilk kitabı Karanlığın Kızı’ndan sonra ‘’Güzel Şeytan’’ ile devam ediyorum seriye.İlk olarak şunu kesinlikle belirtmeliyim ki 2.kitabın kapak tasarımı çok daha iyi diğer kitaptan.Bu yüzden insan ister istemez ‘keşke ilk kitapta bu kadar güzel bir kapakla çıksaydı’ diyor.Neyse en azından bu kitapta daha fazla aksiyon olmasını umarak bu üzüntüyü telafi ediyorum sanırım.-Çok konuştum farkındayım,hadi kitaba geçelim.-

-İlk kitaba dair SPOILER içerir.-
Bildiğiniz gibi ilk kitabımızda Ari,kendi medusa güçlerinin farkına varıyordu.Her ne kadar nasıl kontrol edebileceğini bilmese de istemsizde olsa bu gücü kitabımızın sonunda gerçekleşen Athena ile savaşlarında ona yardım ediyor.Ama koskaca Athena bu,öyle kolay kolay yenilmez.Hatırladığımız üzere kitabın sonu Athen’nın yanında küçük Violet ile ortadan kaybolması ile sona eriyordu.

İşte serinin 2.kitabı ‘Güzel Şeytan’ da tam olarak buradan devam ediyor diyebiliriz.Violet’in ortadan yok olmasından ve Ari’nin kendi güçlerinin farkına varmasından sonra Ari duygusal anlamda çöküntü yaşıyor.Birde buna Novem’İn okulu ‘’Presby’’ de  9 aileden birinin üyesi Bran tarafından dövüş eğitimleri alması da eklenince Ari iyice bitap düşüyor ve bunalımın eşiğine geliyor.Ama bir yandanda bunların zorunluluğunu biliyor.Çünkü güçlerini nasıl kontrol edebileceğini,nasıl dövüşeceğini ve Novem’in gizli kütüphanesinden Athena’yı nasıl yeneceğini bir an önce öğrenmek zorundadır.

-SPOILER-
İlerleyen bölümlerde Ari,Novem’in gizli kütüphanesinde Athena hakkında birkaç şey öğreniyor.Öğrendiği bilgiler sayesinde Athena’nın tapınağına giriş yolunu buluyor ve Sebastian ve Ari,Athena ile tekrar yüzleşiyor.Burada babasının Athena tarafından korkunç işkencelere mağruz kaldığına kendi gözleriyle tanık olduktan sonra Athena’nın onu duygusal olarak çökertmeye,hatta delirtmeye meyilli olduğunu,bu yüzden de sevdiği insanlara acı çektirdiğini anlıyor.Ayrıca kendi elinden hiçbir şey gelmemesi de onu daha çaresiz bir duruma sokuyor.
Kitabın sonunda Athena’nın neden Ari ve Novem ile bu kadar uğraştığı açıklığa kavuşuyor.Athena’nın bebeği taşa dönüşmüş bir şekilde Novem’in elindedir ve onu geri canlandırabilecek tek kişi de Ari’nin kendisidir.
-SPOILER BİTTİ-

Kitap iyiydi güzeldi de beğenmediğim yanları yok muydu?Vardı tabiki.Ari ve diğerlerinin kitap içerisinde sürekli Athena ile karşılaşıp savaşmaları ve buna rağmen belli bir sonuca ulaşamamaları okurken biraz sinirlendirmişti beni.Kitabın sonunda da Athena’nın yine ilk kitapta olduğu gibi savaş sonrası ortadan kaybolması buna en büyük kanıt zaten.


Her neyse yinede okunulabilir bir kitaptı Güzel Şeytan.Ama benim şahsi görüşüm ilk kitap Karanlığın Kızı’nın daha kaliteli olduğu yönünde.

Orjinal Kapak

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers