21 Nisan 2014 Pazartesi

Anime Yorumu:Sword Art Online



Anime Adı:Sword Art Online
Türü:Aksiyon,,Fantazi,Oyun
Bölüm Sayısı:30/25+
Yapım Yılı:2012
Puan:5/5
Oyuna katılan 10.000 oyuncu arasında olan Kirito da SAO dünyasına giriş yapmıştır. Fakat kısa sürede bütün oyuncular oyundan çıkış olmadığını fark ederler ve herkes bir anda geniş bir alana ışınlanır. Oyunun yapımcısının burada yaptığı açıklamaya göre oyundan çıkmanın tek yolu 100 katlı SAO dünyasını temizlemektir. Her katta bir boss bulunmaktadır ve 100. kattaki boss'u öldürebilen oyundan çıkabilecektir.
 Fakat oyunda sağlığı biten kişi gerçek hayatta da ölecek, ayrıca dışarıdan biri oyuncuların başındaki aleti çıkarmak isterse alet oyuncuları öldürecektir. Bütün oyuncular şaşkınlık içerisindeyken oyunlar konusunda tecrübeli olan Kirito oyunu kazanmayı kafasına koymuştur. 

-Yorum-
Evet yeni bir anime yorumu ile burdayım.Daha önceden blogta ilk olarak ‘’Shingeki no Kyojin’’ animesini tanıtmış ve görüşlerimi söylemiştim.Şimdi ikinci kez bir anime yorumu ile tekrar burdayım.Bu sefer ki yorumlayacağım animenin ismi ise ‘’Sword Art Online’’.

SAO’ya başlama fikrim biraz değişik oldu.Bu animeden bir iki gün önce internet sitelerinde yorumlara bakarak başka bir animeye başlamıştım ama konusu pek sarmayınca yeni bir tane aramaya koyuldum.Daha sonra birkaç hafta önce bloğunda SAO yorumunu okuduğum Mirielenda’nın bloğu aklıma geldi.Genelde anime tavsiyesi için onun bloğuna bakıyorum zaten J Animelerden oldukça anlıyor diyebilirim –en azından bende fazla  anlıyor :D- ve bundan sonra bir de blog tur arkadaşım olan Nora’nın Kitaplığı bloğunun sahibi Nursena da bu animeyi tavsiye edince bende başlama kararı aldım.Her neyse,isterseniz şimdi kısaca animenin konusundan biraz bahsedeyim sonra da kendi fikirlerimi anlatayım.


Sword Art Online 2022 yılında piyasaya sürülen ve oyuncuların bir tür kask yardımıyla oyunun içine girip o şekilde oynayabildikleri bir online rol player oyunu.İlk başlarda herkes bu harika teknolojinin oldukça zevkli olduğunu düşünse de bir süre sonra oyuna giriş yapan 10.000 oyuncu oyundan çıkış olmadığını farkeder.Oyunu yaratan kişi bu oyundan tek bir çıkış yolu olduğunu,onun da her kattaki bossları –o katın yaratıklarını- öldürerek 100.kata ulaşmalarını gerektiğini söyler.Böylece 100. Kata gelen kişi son bossu da öldürüp oyunu sonlandırabilecektir.

Ayrıca oyunda ölen bir kişi gerçek hayatta da ölecek ve gerçek hayatta oyuna giriş yapabilmek için kullandıkları kaskı dışarıdan birisi çıkarak olursa oyuncular anında ölmüş olacaktır.
Bu tarz online oyunlar konusunda oldukça iyi olan Kirito ise tüm katları geçip oyunu tamamlamanın peşindedir.
Animenin konusu genel olarak böyle.Bunun dışında anime çok başarılı çizimlere sahip.İzlerken bunu zaten fark ediyorsunuz ve büyük keyif alıyorsunuz.Karakterlere gelecek olursak Kirito’yu ilk bölümden beri sevdim,yaş bakımından biraz küçük olsa da buna çok takılmadım. Hikayeye sonradan dahil olan Asuna ise aşık olduğum ve belki de Kirito’dan daha fazla sevdiğim bir karakter oldu :D

Unutmadan bir animenin müziklerinden yani açılış ve kapanış şarkılarından da bahsetmek istiyorum.Zaten bence bir anime şarkıları ile tanınır.Mesela Death Note ve Attack on Titan’nın şarkıları bir harikadır.SAO’nun şarkılarını ilk başlarda çok harika bulmasam da dinledikçe kulağıma hoş gelmeye ve anime bittikten sonra bile her ne kadar sözlerini uydurarakta olsa şarkı kafamda söyleyip durdum :D
Anime 25 bölüm ve +5 ekstra bölümden oluşuyor.14.bölümden sonra konu biraz değişiyor ve yeni açılış-kapanış şarkıları geliyor.Ben her ne kadar ilk olanları daha çok sevsemde diğerleri de hoşuma gitti :D

Son olarak dediğim gibi anime sezon ortasında az da olsa konu değiştiriyor.Bence ilk yarı daha iyiydi ama ikinci yarıda güzel ilerledi ve hoş bir final yaparak benden 5 puanı rahatlıkla aldı.Şimdilik bu kadar başka anime yorumunda görüşmek üzere :)













-Müzik-

*(Animenin 2.sezonu bu yıl içerisinde gelecek deniliyor.)

2 yorum:

  1. Ahhh ben bunu nasıl görmemişim :3 Tavsiye ettiğim bir animeyi beğenmene sevindim. Eğer öneriye ihtiyacın olursa hiç çekinme. Bol bol öneri verebilirim ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten genelde anime için senin bloga bakıyorum :) Ama tavsiyelere de her zaman açığım.

      Sil

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers