22 Temmuz 2014 Salı

[Dex Şöleni]:Yaratık Avcısı | Rick Yancey

''Mideniz ne kadar sağlam?''

Kitap:Yaratık Avcısı
Yazar:Rick Yancey
Yayınevi:Dex Yayınları
Sayfa Sayısı:404
Tür:Fantastik
Puan:5/5
İşte bunlar sakladığım sırlar. İşte bu asla ihanet etmediğim güven. Ama o artık yok, doksan sene önce öldü, bana güvenen o kişi, tüm bu sırları uğruna sakladığım kişi. Beni kurtara kişi… ve beni lanetleyen kişi.
Will Henry'nin günlüğü böyle başlıyor. Will, alışılmadık bir uzmanlığa sahip bir doktorun evlatlığı ve asistanı: yaratık avcılığı.Will, doktorla birlikte geçirdiği kısa süre içerisinde doktordan gelen gece yarısı çağrılarına ve bu tehlikeli işe alışmıştır. Ancak bir gün birisi bir kız cesedi ve kızı yiyen bir yaratık haberiyle geldiğinde Will'in yaşamı alt üst olur. Doktor, yavru bir Anthropophagus bulmuştur - göğsünde bulunan ağzıyla beslenen, kafası olmayan bir yaratık.Üstelik bu, sayıları gittikçe artan türün habercisidir.Şimdi Will ve doktor, çok geç olmadan dünyayı bu hızlı üreyen yaratıktan kurtarmak durumundadır.
Yepyeni, gotik bir seri! H.P. Lovecraft'ın ruhuyla çağdaş yazarların sürükleyici anlatım becerilerini bir araya getiren Rick Yancey, tüyler ürpertici bir hikâye anlatıyor.

-Yorum-
Geçen sene Saklama Kabı'nın yazarı Eren'in Kitap Dostları ile birlikte başlattığı ''Dex Şöleni'' bu sene 2.yılı ile devam ediyor. Şenlik kapsamında Dex Yayınları'na ait kitapları okuyup yorumluyoruz. Ben de şölene elimde olan ''Yaratık Avcısı'' kitabı ile katılmak istedim ve sonunda kitabı bitirip yorumum ile buradayım. Şölen bildiğim kadarıyla sadece bu ay devam edecek, umarım bende şölen bitmeden en azından bir tane daha Dex okuyup yorumlayabilirim. Daha fazla uzatmadan çok severek okuduğum Yaratık Avcısı kitabının yorumuna geçeyim;

Kitap, kim olduğunu henüz bilmediğimiz bir adamın, Will Henry adındaki birisinin günlüklerini alması ve bunları okuması ile başlıyor. Will Henry'nin ölümünün üzerinden yıllar sonra ortaya çıkan bu günlükler ile korku ve gizem dolu bir maceraya atılmaya başlıyoruz.

Kitap ilk bölümden sonra Will Henry'nin ağızından, kendi günlüğüne yazdıkları ile anlatılıyor. Will, ailesini bir yangın kazasında kaybettikten sonra onu koruyup kollayan ve tıpkı kendisi gibi hayatında kimsesi olmayan Dr. Warthrop tarafında asistan olarak işe alınıyor. Doktor alışıla gelmişin dışında bir uzmanlığa sahip birisidir. Kendisi gibi yaptığı işler de karanlık ve korkunç şeylerdir. Çünkü Doktor türlü türlü yaratıkları inceleyen ve onlar üzerinde 12 yaşındaki küçük bir çocuğun bile kaldıramayacağı kadar korkunç deneyler yapan birisidir. Ama Doktorun yanında çalıştığı uzun zaman sonrasında Will bu işlere alışmaya başlamıştır ve artık hem doktorun asistanı hem de bir 'Yaratık Avcısı' olmuştur.
Dr.Wartrop ve Will Henry
Daha sonra bir gün, bir adam Doktor ve Will Henry'nin kapısına bir kız cesedi ve onu yiyen bir yaratık ile geldiğinde Will ve Doktor için her şey değişmeye başlamış ve çözülmesi gereken bir gizem kendini göstermiştir. Karşılaştıkları yaratık, sayıları gittikçe artan ve insanlar için oldukça tehlike arz eden "Anthropophagus" türüne aittir. Tüm bunlardan sonra Doktor ve Will Henry'yi çözülmesi gereken bir gizem ve avlanması gereken bir yaratık türü beklemektedir.

Yaratık Avcısı kitabı benim Rick Yancey'den okuduğum ilk kitap oldu ve yazarın kullandığı tasvirlere,olayları betimlemesine ve diline hayran kaldığımı kesinlikle söylemem gerek. Yazar size vahşet ve cinayeti,korku ve gizemi öyle bir şekilde anlatıyor ki, okurken ister istemez korkmaya ve bazı şeyler karşısında mideniz bulanmaya başlıyor. Ve yazar bunları çok iyi bir betimleme ile anlatıyor. Yani en ufak ayrıntısına kadar bir cinayet senaryosunda yaşanan mide bulandırıcı ve tiksinç şeyleri çok başarılı bir şekilde sunuyor size. Size de bunları keyifle ve biraz da korku ve mide bulantısı ile okumak kalıyor. :D

''Anthropophagus''
Kitabın sonu ise oldukça tatmin ediciydi, Aksiyonu yerinde bırakılmış ve soru işaretleri cevaplanmış bir son ile bitti kitap. Bildiğim kadarıyla Yaratık Avcısı serisinin dört kitabı mevcut. İlk kitabı bitirince devam kitapları için o kadar da endişelenmiyorsunuz. Çünkü kitabı genel olarak düşününce bir seriye bağlı olmayan bir kitap gibi hissediyorsunuz. Ama ben tabiki serinin devam kitapları çıkarsa ilk alanlardan birisi olacağımı söyleyebilirim. Çok sevdim çünkü, özellikle Will Henry'yi :D Ama Dex Yayınları serinin devamını ne zaman çıkarır ya da çıkarır mı orasını bilemem. Çünkü Dex'te devam kitabının çıkması beklenen birçok seri var malesef :(

Her neyse biraz da çeviriye değineyim; çeviriyi çok başarılı buldum, cümleler çok akıcı ve etkileyiciydi. Ama malesef yazım kuralları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kitapta  çok fazla yazım hatası vardı ve bunlar da okurken beni rahatsız etti. Amaaaa tüm bunlar kitaba tam puan vermeme engel değilll. :D Yaratık Avcısı çok sevdiğim bir kitap oldu ve Dex Yayınları'ndan en sevdiklerim arasında kendine yer edindi bile ;) Herkese kesinlike tavsiye ederim.
Dr.Wartrop
Şimdilik bu kadar. Dex Şöleni bitmeden en az bir Dex kitabı daha okumak istiyorum ama bakalım yapabilecek miyim? Neyse umarım yaparım diyeyim ve şimdilik kaçayım. Hoşçakalın :)


3 yorum:

  1. Dr.Wartrop'u ben kirli sakallı bir sey olarak hayal etmistim hep. :P Bu arada Belgin Abla (çevirmen) diğer kitapları teslim etmis çoktan. Ama malum çok tutmayan bir seri bu. :( Umarım ileride yayımlarlar. Benim de en sevdiklerimden biridir bu kitap.:33

    YanıtlaSil
  2. Diğer kitapların çevirildiğini bilmiyordum,umarım Dex sesimizi duyar da çıkarır kitapları. :D Yorumun için teşekkür ederim Mertcan :)

    YanıtlaSil
  3. İlk sayfalarda biraz sıkıldım ama sonrası güzeldi.

    YanıtlaSil

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers