11 Şubat 2014 Salı

Yorum:Apollyon&İksir-Jennifer L.Armentrout

''Kaderle oyun oynanmaz..''


Kitap:Apollyon
Yazar:Jennifer L.Armentrout
Yayınevi:Dex
Sayfa Sayısı:512
Tür:Fantastik
Puan:4/5
Alex bugüne dek iki şeyden çok korktu: Uyanışta kendini kaybetmek ve İksire maruz kalmak. Ancak bazen aşk kaderden daha güçlüdür ve Aiden St. Delphi de tanrılara, Alexi geri getirebilmek için savaş açtı.
Tanrılar, Sethin Alexin güçlerini ele geçirip Tanrı Katili olmasına engel olabilmek için yüzlerce şehri yerle bir edip binlerce insanı öldürdüler.
Ancak iş, Alexle Sethin bağını koparmakla bitmiyor. "Bir Apollyon öldürülemez" teorisinde pek çok açık nokta var ve bu yıkımı durdurmanın yolunu bilen tek kişi de yüzyıllar önce öldü.
Yeraltını koruyan duvarları aşmak, milyonlarca ruhun içerisinde tek bir taneyi aramak ve sonra da geri dönmek çok zor. Ancak Alex Tanrı Katili olmadan önce Sethi durdurmak zorunda yoksa… kendisi Tanrı Katili olabilir.

-İksir-
Tanrı ve Apollyon kitaplarının arasında gerçekleşen olayları anlatan ara kitap İksir'de kitabı Aiden'ın bakış açısından okuyoruz. Ve kitap Tanrı’nın bittiği yerden başlıyor diyebiliriz.Tanrının sonunda sizin de bildiğiniz gibi Alex Uyanmıştı ve Seth ile bağlantı kurmuştu. Bu yüzden Aiden ve diğerleri Alex'i Seth’den korumak için onu saklamak zorunda kalmışlardı.İksir de tam olarak buradan yani yaklaşık olarak Alex’in Uyanışından birkaç gün sonrasın anlatarak başlıyor.İksirde olaylar biraz daha karmaşık. Çünkü İlk,yani Seth ve onu yöneten Lucian kendilerine yandaş toplayıp Alex’i geri almaya çalışıyorlar ama bir yandan da Seth’in yaptıklarından dolayı tanrılar ona ve Alex’e kızgın.İşte artık tanrılarda son çare olarak Apollyonları öldürmenin bir yolunu aramaya başlıyorlar.

Tüm bunların dışında İksir diğer kitaplara oranla biraz daha sakin ilerliyor.Yani demem o ki çok fazla aksiyon dolu sahneler yok. Ama bu kitabın kötü olduğu anlamına gelmiyor tabiki.İlerleyen bölümlerde Alex'in Seth ile bağlantısının bir süreliğine koparılmasının Aiden ve diğerlerine zaman kazandıracağını ve bunun içinde Alex'e iksir içirilmesine tanıklık ediyoruz. Bu sayede hem Alex artık tehlikeli birisi olmaktan çıkıyor hem de Seth ile aralarındaki bağlantı bir süreliğine ortadan kayboluyor.
Aiden'ın meşhur lafı ;)

-Apollyon-
Apollyon ise İksirin devamı niteliğinde. Kaldığı yerden devam ediyor yani. Ama Apollyon'u okurken, zaman zaman sıkıldığım kısımlar da oldu. Özellikle Alex'in triplerine ve tavırlarına fena halde sinir oldum desem yalan olmaz. Kız bir Seth diyor bir Aiden diyor. Bi karar ver artik allasen :D
Apollyon genel olarak Alex ve Aiden üzerine kurulu. Yani Seth’i diğer kitaplara göre daha az görüyoruz. Zaten Sethli sahnelerin çoğu da Alex ile yaptıkları zihin bağlantılarından oluşuyor. Açıkcası bu benim gibi ‘’Team Aiden’’ olanlar için oldukça güzel bir durum ;)

Bir de şunu söylemeden geçmek istemiyorum, Jennifer'a her ne kadar yazdığı bazı sahnelerden dolayı sinirlensemde şunu kesinlikle kabul etmem gerek; Kadin yeri geldiğinde komedi unsurunu kullanmayı iyi biliyor. Yani kitabı okurken çoğu sahnede hafif bir tebessüm oluyor insanın yüzünde. İşte bu yazarın da bu yönünü seviyorum. J

Son olarak da kitabın sonundan bahsetmek istiyorum.(Merak etmeyin spoiler yok :D) Kitabın sonu bence Alex için huzur doluydu diyebilirim.Yaşadığı onca şeyden sonra ve verdiği son savaştan sonra biraz olsun huzur buldu.Ama Apollyon'un sonu,gelecek kitapta bizi daha heyecan ve aksiyon dolu şeylerin beklediği sinyallerini de verdi.Yani Apollyon beni kesinlikle tatmin etti,özellikle sonu ile.Bakalım bir sonraki ve serinin son kitabı olan ''Avcı''da bizi neler bekliyor.
Aiden-Alex-Seth


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers